The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Partybox 1000

A JBL multimédia részlege évről-évre képes valami meghökkentőt alkotni, valami egészen döbbenetes dolgot előhúzni a kalapból. A „nagy dobás” 2019-ben – bár még az évnek nincs vége – ez a komolyabb házibulik nélkülözhetetlen kelléke, a Partybox 1000 lett. Egy brutális hangszóró, ami minden képzeletet felülmúl.

Valahol a Boombox megjelenésekor tűnt gondoltuk úgy, hogy ennél már aligha fognak nagyobb hordozható hangszórót gyártani, aztán jött a Partybox sorozat. Bár vannak hordozható modelljei e szériának is, nehezen elképzelhető hogy bárki utcára merészkedne az akkus 300-assal a vállán. Nevük is mutatja, ezek már igazi partikellékek.
A közelmúltban bemutatott – legkisebb - 100-as modell – is igazi fenevad, bár meglepően kulturált tud maradni, ha nem toljuk túl a dolgot. A 200/300 modellek nem csak izmosabbak, de hangjuk jellegét tekintve is inkább bulizásra, mint normál zenehallgatásra valók, és végül itt az ezres, ami józan ésszel felfoghatatlan, méretben és megszólalásban egyaránt.

aff63a78675337.5cabfbf99ca62


Felépítése a kisebb modellekkel megegyező, kivéve, hogy itt, a doboz aljában a padló felé „lövő” 12”-os subwoofer is besegít a mélyhangok lesugárzásába. A frontoldalra két 7”-os mély/közép sugárzót és egy nyomókamrás magassugárzót építettek be a masszív fém rács mögé, az összegzett zenei erősítő teljesítmény pedig 1100W. Durván 1 méter magas, 40×40 centis hasáb alakú doboza csaknem 35 kilós, mozgatásához kerekekkel is ellátták.
Ekkora teljesítményt már akkus táppal lehetetlen kiszolgálni, de nem is elvárás egy ekkora monstrum esetében, így használatához szükségünk lesz egy dugaljra. Tápkábele vékonyka, szabvány borotva csatlakozós darab, az 1100W-os adathoz kissé komolytalan, de csak addig, míg a „szörnyet” be nem kapcsoljuk.
Bemenetei ugyanazok, mint a sorozat kisebb modelljeinél, vagyis a vezeték nélküli (Bluetooth) kapcsolat mellett USB, és 6,3-as jack aljzat formájában gitár és mikrofon csatlakoztatására is van lehetőség. A két pár RCA hüvely vonali ki/bemenetek, azok számára, akiknek egy Partybox 1000 sem elég, analóg kábellel egyszerűen összelinkelhető 2 vagy több hangszóró, sőt, kiválasztható a pozíció (jobb/bal) is.

JBL PartyBox 1000 Top


Felső lapján a 100-200-300-as modelleknél is megtalálható kezelőszervek mellett további gombok, potméterek és egy launch-pad is helyet kapott. A teljes előlapot betöltő fények vezérlése innét lehetséges, emellett számos hangeffekttel tudjuk feldobni a bulit. Jár hozzá egy karkötő is, amellyel a fények vezérlése lehetséges. Érdekes, és nyilván az ifjúság számára értékes szolgáltatások ezek, amelyek azonban a HFP profilját marginálisan sem érintik, ezért ismertetésükbe itt nem mennénk bele, elég annyi, hogy hasznos és extra kellék egy jó hangulatú bulihoz.
A front-élen kialakított mélyedésbe támaszthatjuk tabletünket, így a doboz mögött állva kényelmesen kezelhető az egy dobozba zárt fullos DJ berendezés.

Partybox 1000 front
A hang még a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlja. A 30-cm-es mélysugárzó még a bass boost kikapcsolt állapotában is túlteljesíti a normál zenehallgatáshoz optimális mélyhang igényeinket, a három fokozatú kiemelés bekapcsolásakor pedig igazi szőnyeghullámoztató basszus orgia veszi kezdetét, amely zárt térben inkább zavaró, mintsem kellemes érzés. Ezt inkább kültéri hangosításhoz ajánljuk, mert az 1000-es komoly teljesítménye erre is alkalmassá teszi, Simán alkalmas egy kerti parti énekes gitáros produkciójának hangosítására, mivel a mikrofon és gitár bemenet karaoke módban működik, így a ritmus alapra rá lehet játszani, énekelni.
A hangzásbalansz amúgy a jelentős mélytöbblet kivételével nagyjából rendben van, a tölcséres sugárzó jóvoltából szintén élénk felső tartomány mellett azért a közepek jelenléte sincs elnyomva, nyilván a hifis jellegű részletesség nincs meg (és nem is várható el), ennek ellenére a fiatalság számára ez a hang a hétköznapokban is hallgatható/élvezhető jellegű, a szülők, szomszédok viszont aligha fogják élvezni a szomszédos szobákból érkező basszushullámokat.

A JBL boszorkánykonyhájában született egy igazi „fenegyerek” amely tökéletes partykellék. A hatalmas teljesítmény, nagy tereket megtöltő hangzás, a hang és fényeffektek, minden önjelölt ifjú DJ álma, és a Partybox 1000 ezt az álmot maradéktalanul be is teljesíti. Árcédulája mindehhez képest barátságosnak mondható, miközben a Partybox 1000-et tulajdonképpen vetélytársak nélkül kínálják ma a piacon, és nem is tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben ezt a pozíciót bárki veszélyeztetné.

JBL Partybox 1000
Méretek: 1158 x 468 x 472 mm
Tömeg: 34,7 kg
Teljesítmény: 1100W
Frekvencia-átvitel: 30Hz–20kHz (-6dB)
Ár: 299.999,-Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu