The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon Citation One

A JBL és a Harman Kardon vezeték nélküli hangszórói jó ideje a piac legkedveltebb készülékei, piacvezető pozíciójukat stabilan őrzik. Míg a JBL a fiatalabb korosztályt célozza, a Harman Kardon az érettebb zenehallgatók érdeklődésére számít. Nincs ez másképp a Citation sorozat esetében sem, ahonnan most a „One” nevű modellt szeretnénk bemutatni.

A széria legkisebb modellje csaknem hengeres hasáb formájú, termetesnek nem mondható darab, 140 mm-es szélessége és mélysége mellett mindössze 188 mm magas. Mindez nem gátolta meg a Harman Kardon mérnökeit abban, hogy tisztességes kétutas hangrendszert szereljenek bele, és még a passzív radiátornak is jutott hely. Az anyaghasználat és a színvilág a megszokott, minőségi szövet, műanyag és alumínium felületek váltják egymást, a feltűnő színeket kerülve, feketében és szürkében elérhető. Egyszerű, sallangmentes a forma, hibátlan a kialakítás, stílusának hála szinte bármilyen környezetben jól mutat.
Két kilogrammos tömege nem csekély, mint ahogy a 89 mm-es mély/közép sugárzó sem tűnik komolytalannak, ismerve a márka hasonló méretű hangszóróval szerelt modelljeit. A hátoldalon pedig jókora ovális passzív membrán igyekszik meghazudtolni a fizika törvényeit, teljesértékű hangot, kellő basszusalapot biztosítani az apró hangsugárzónak. Meghajtását 40W-os digitális végfokozat biztosítja, kizárólag hálózati tápról üzemelve. Ez a sorozat nem hordozható, multiroom rendszer kialakítására készült.

HK Citation ONE X Ray 1605x1605


Alumínium lemezből kialakított felső lapján találjuk az érintésre működő kezelőgombokat, a körbefutó szövetborításon keresztül pedig a hangerő szintjét jelző ledek fénye látszik. Csatlakozásait a hasáb aljába süllyesztett felületen alakították ki.

A használhatóságot és a felhasználók elégedettségét alapvetően befolyásolja a szoftver környezet, a vezérlő applikáció, amely jelen esetben a Google Home. Ésszerű választásnak tűnik a Google platform alkalmazása még egy Harman méretű gyártó számára is, sokan elvéreztek már a saját fejlesztésű szoftver gyengeségein. A Google folyamatos szoftver fejlesztése és tapasztalata a garancia arra, hogy a vásárlók elégedettek lesznek a kezelés élményével, és a hangzásra tudnak koncentrálni. Számtalan streaming szolgáltató integrálható a Google rendszerébe, ezzel nem vagyunk rákényszerítve az óriáscég saját zene szolgálatására. A google szofrverrel együtt jár a hangvezérlés is, ráadásul a Google asszisztens nem csak a kezelésben tud segítségünkre lenni.
A beüzemelés néhány percet vesz igénybe, viszonylag egyszerű folyamat, melynek során a szükséges firmware frissítések is megtörténnek. Ez a támogatás folyamatos, így a legújabb szolgáltatásokra is azonnal szert tehetünk megjelenésüket követően.

Citationone

A kis Citationt a Spotify kínálatából és használatával fogtam vallatóra, és hamar meg is barátkoztam vele. Kimondottan egészséges hang, nem túltolt, de határozott basszusalappal, szép felső tartománnyal. Nagyon barátságos jellegű, így háttérzenének tökéletes, de felhangosítva is összeszedett marad, fenntartva a hallgató érdeklődését. Sokféle zenei stílusban kipróbáltam, és nem tűnt egyik sem preferáltnak, a könnyűzene mellett bátran küldhetünk rá jazzt, bluest vagy akár klasszikus műveket is, a saját határain belül bármelyiket élvezhető minőségben teszi elénk. Kialakítható belőle sztereo hangszett is, amellyel mindehhez némi térélményt párosíthatunk.
Középhangjai nincsenek elnyomva, túl sok részletre azonban ne számítsunk, a 9 centis mély/közép hangszórónak bizony „nagy utakat” kell megtennie azért, hogy fülünket megfelelő mértékű mélyhangok érjék, az ütemes lengedezés pedig nem túl előnyös ebből a szempontból.

harman kardon citation one 2

A Citation nevet a 90-es évek végén a top kategóriás házi mozi komponensek viselték, melyek a maguk területén éppen olyan magabiztosan végezték dolgukat, pontosan úgy, mint a multiroom széria legkisebb darabja, a One. Az eleganciát és a hifis értelemben vett jó hangot kedvelő réteg figyelmébe ajánlanám ezt a hangszórót, amely ideális lehet kisebb szobákban, hálókban, vagy párban alkalmazva akár nagyobb terekben is.

Harman Kardon Citation One
Teljesítmény: 40W
Jel/zaj viszony: >80dB
Méretek: 140 x 188 x 140mm
Tömeg: 2kg
Ár: 44.999,-Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu