The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Flip 5 – a biztos tipp

A JBL Flip sorozata, már az ötödik kiadásánál tart, miközben ránézésre nem sokat változott. Mindig rajongtunk érte, mert egy kedvező árú, praktikus méretű, mindemellett kellemes hangzású eszköz volt, és – úgy tűnik - maradt is.

A jó dolgokon nem szabad – sokat – változtatni, és ezt a JBL is így látja szerencsére. A Flip az évek alatt, mint a jó bor, tovább nemesedett, de hangjának jellege, íze megmaradt, csakúgy, mint a formája, megjelenése. Inkább szolgáltatások tekintetében fejlődött, évről évre megkapta a „frissítéseket”, ahogy a multimédia széria többi modellje is. Így lett idővel vízálló (IPX7), ill. a JBL Connect után megkapta a PartyBoost funkciót is, amellyel egyszerre több kompatibilis eszköz párosítható össze, valamint sztereo hangrendszert kreálhatunk két Flip 5 bevetésével. A korábbi rendszer még nem tudta a sztereo módot, csak továbbítani lehetett a hang jelet a Flipek között, viszont a PartyBoost sajnos nem működik együtt a JBL Connect-tel.

Flip5 2

Van azért olyan dolog is, ami eltűnt, mert egyszerűen idejét múlttá vált, ez az AUX bemenet. Bizonyára lesz, aki majd hiányolja, de az az igazság, hogy Bluetooth ott van minden mobil eszközben, mára a hangminősége is utolérte a vezetékkel elérhető szintet, és a jack aljzat kialakítása csak gondot jelentett a vízállóság biztosításakor. A BT kapcsolat használata, stabilitása, komfortja szintén nem jelent kompromisszumot, sőt a 10 méter körüli hatótáv miatt kényelmesebb megoldást jelent.

JBL Flip5 Product Photo Back RiverTeal

Az 5-ös sorozaton ezért elhagyták a 3,5-es jack aljzatot, és ezáltal eltűnt a csatlakozásokat lezáró gumidugó is. Maradt egy vízálló – immár type „C” – USB csatlakozás, és ennyi.

A szemre alig megkülönböztethető burkolat alatt azonban lényeges változtatást eszközöltek. Az eddigi két kerek hangszóró helyett már csak egy ovális, de membránfelet tekintetében nagyobb driver dolgozik, a cső két végét lezáró passzív membránok változatlanul megmaradtak. Mindehhez 20 wattos zenei teljesítmény és akár 12 órás üzemidő is párosul, ami nem hangzik rosszul.

A korábbi Flipek hangjában a kellemes egyensúly fogott meg, valamint a közelről hallgatva felépített egy jól behatárolható teret maga köré, mintha csak egy sztereo rendszert hallgatnánk. Mindezt szinte egy pontból hozta létre, ugyanis a két hangszóró egészen közel ült egymáshoz. Sajnos ez mostanra eltűnt, cserébe jól érezhetően erősödött a mélytartomány, a hangzásbalansz egyértelműen jobb lett. Miközben az alsó frekvenciák hangsúlyosabbak, felül kevésbé nyílt, mint az elődje volt. A Flip 5 tehát tovább vitte a sorozatra jellemző hangzásvilágot, nem lett jobb, vagy rosszabb, inkább kicsit más. Továbbra is ajánlott vétel, s amíg a 4-es is piacon van, a vásárló eldöntheti, hogy melyik hangzás áll közelebb hozzá. A Flip 5 esetében az alábbi 11 színváltozat kerül az üzletekbe.

Flip5 3

JBL Flip 5
Teljesítmény: 20W
Méretek: 18.1 x 6.9 x 7.4cm
Tömeg: 0,54kg
Ár: 34.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu