The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vers Audio 1.5R

A manufakturális jellegű, termékeit kézimunkával készítő Vers Audio úgy tűnik, nem törekszik az áruházak összes polcát elborító választék kialakítására, hiszen a kínálatában a kiegészítők és az elegáns fa iPod tokok mellett mindössze két készülék szerepel - a korábban már bemutatott 2X dokkoló és az 1.5R AM/FM tunerrel egybeépített távvezérelhető dokkoló állomás. A 2X iPod dokkoló sikereit meglovagolva készült el a méretileg kisebb, viszont AM/FM tunerrel is rendelkező 1.5R típus, melynek 18 funkciós távvezérlője komfortos használatot tesz lehetővé, főleg mivel a keskeny és marokba simuló egységgel a dokkolt iPod menüjében és trackjai között is lehet navigálni, illetve lépkedni. 9 mm falvastagságú valódi fából készült kabinetje hatékony D-osztályú erősítőt rejt, ami 15 Wattos szélessávú hangszórót hajt meg hátsó bassz-reflex rendszerben. Ébresztő funkciója dual-alarm rendszerű, így akár a kiválasztott rádióadó, akár a dokkolt iPod hangjára ébredhetünk.

A különféle generációjú, típusú iPod lejátszók fogadásához adapter szettet is mellékelnek a készülékhez, a dokkolt lejátszót az 1.5R természetesen tölti is használat közben. A kék háttér világítású méretes LCD kijelző termetes számokkal illetve betűkkel tájékoztatja a felhasználót, fényereje tompítható, s ha este esetleg még ez a fény is zavarna valakit, akár ki is kapcsolhatja.
A kezelőszervek többsége a tetőlapon található, a hangerőszabályzó és a rádió finomhangoló praktikus egytengelyű forgatógombja az előlap jobb oldalán helyezkedik el. Az antenna csatlakozók, az adapter aljzata, valamint a 3,5 mm-es analóg ki és bemenetek a 2X-hez hasonlóan a készülék hasán található bemart fészekben rejtőznek, (a kábel hajlítgatásokkal így továbbra is el lehet játszadozni) mellettük elemeknek való fészket lehet felfedezni, vagyis az 1.5R mobil használatra is alkalmas. Színválaszték terén a készülék többféle alternatívát is biztosít, így az alapverziónak tekinthető cseresznye mellett elegáns sötét dió, valamint fényes fehér és fekete változatok is választhatók.

Hangminőség

A Tivoli Audio színrelépése óta tudjuk, hogy a minőségi elektronika, a fadoboz és a jól megtervezett bassz-reflex rendszer házasítása teljesen új minőségi szintet eredményezhet a kis méretű kompakt készülékek műfajában, a Vers Audio termékei pedig pontosan ehhez a vonalhoz csatlakoznak. A 2X-től eltérően az 1.5R csak egy hangszórót kapott, ettől függetlenül telt és egészséges hangzással rendelkezik, mesterséges térfokozó elektronikák híján viszont különösebb térhatásra nem lehet számítani vele kapcsolatban. Megszólalása ezzel együtt levegős, a hangok egyáltalán nincsenek „beszorulva” a dobozba.
Rádióját kipróbálva artikulált és életszerű tónussal rendelkező beszédhangok és barátságos hangvételű hangszerek szólalnak meg, mélyei a hangszínszabályzók „0” állásában is viselhetők, bár ennél a kategóriánál azt hiszem, nem szentségtörés a használatuk, főleg, hogy a megszólalás egy kis tuninggal még élvezhetőbbé válik. Nagyméretű szobában messzebbről hallgatva is korrekt az élmény, a hangzásnak van kellő teste és kiterjedése, így egyáltalán nem egy lesz belőle egy elvesző pici „pötty”.
Az iPod lejátszó kezelése rugalmas és kényelmes, a távvezérlőnek köszönhetően fotelből lehet irányítani mindent, így a zenehallgatás megszokott komfortját nyújtja. Karaktere tömörítetlen és tömörített anyagokon egyaránt kellemesen telt és barátságos, részletező képessége természetesen az előbbieken sokkal jobb, még egészen apró momentumokat is fel lehet fedezni a zenékben. Hangszínei valóságos színezetűek, az olcsó műanyag modellek éles, elvékonyodó karakterét hírből sem ismeri, így még a klasszikus zene is élvezhető a maga módján. Frekvencia balansza egyensúlyban van, átvitelében nincsenek óriási hegyek-völgyek. Kellemes karakterének köszönhetően ideális háttérzenélésre is, mivel a hallgatása hosszabb távon sem válik fárasztóvá.  

Ajánlás
A 2X-et tesztelő Lauscher Zoli kollégámból egyenesen a próféta szólt, amikor megjegyezte, hogy igazán készíthetnének egy rádiós változatot is, mivel szavainak merevlemezre vetése után nem sokkal meg is születetett az 1.5R típus. Az iPod dokkolást és a külső forráskészülékek megszólaltatását a rádiózás élményével megfejelő készülék igazán sokoldalú, elegáns darab, ami a hálószoba mellett a konyhában, vagy a dolgozószobában is hasznos társ lehet. Kényelmes kezelhetőségéhez korrekt, hosszabb távon is élvezhető hangzás párosul, nem utolsó szempontként pedig nemrégiben még az ára is csökkent, aminek köszönhetően a békebeli hangulatot árasztó csinos kis készülék még vonzóbb alternatíva lett.