The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bose SoundDock Series II.

A hordozható zenelejátszók, azon belül is a különféle Apple típusok elterjedése alapjaiban változtatta meg a zenehallgatási szokásokat és egyben megteremtette a nemes egyszerűséggel csak dokkolónak nevezett termékkategóriát is, melynek készülékeivel az utcán fülhallgatóval használt lejátszók illetve mobiltelefonok otthon rögvest kvázi normál műsorforrássá alakulhatnak át. A különösen innovatív gyártónak számító Bose természetesen ebben a piaci szegmensben is domináns szereplőnek számít, és számos készüléket kínál a hordozható lejátszók partnerének szerepére.

Az elegáns ezüst-fényes fekete színkombinációjú, letisztult vonalvezetésű SoundDock Series II. a modern enteriőrök és az Apple készülékek abszolút ideális kiegészítője, mely a frontoldalon elhelyezett univerzális dokkoló állomásával az iPod Touch lejátszók, az iPhone telefonok és úgy általában az összes Click Wheel vezérlésű Apple készülék fogadására képes, sőt, a rajtuk lévő zenei anyagok megszólaltatásán túlmenően a csatlakoztatott berendezések töltését is elvégzi. Hátlapján 3,5 mm-es jack bemenet is található, így egy megfelelő átalakító beszerzésével tulajdonképpen mindenféle vonalszintű jelforrást hozzá lehet kötni, vagyis egyéb hordozható CD, MP3 vagy DVD játszót, illetve akár asztali komponenseket is mge lehet szólaltatni vele. A hozzá mellékelt ízléses távvezérlővel kényelmesen a fotelből irányítható, és mivel a kicsiny „kártya” a hangerőszabályzáson túl a bekapcsolást, a számkeresést valamint az iPod menüben való navigációt is tudja kezelni, a dokkoló által kínált használati komfort teljesen megegyezik a „normál” asztali komponensekével. Magán a készüléken csak a hangerő „+ -” léptető gombok találhatók (a dokkoló két oldalán), többre gyakorlatilag nincs is szükség, mivel áram alá helyezve az egység egyből működéskész állapotba kerül, a léptetést pedig úgyis a dokkolt vagy kábellel csatlakoztatott külső forráson lehet intézni.
A beépített erősítőről, illetve annak teljesítményről és a hangszórókról úgyszólván semmit sem lehet megtudni, a sűrű fémrács mögül az alsó sorban kettő 6 cm körüli hangszóró és közöttük három szalagsugárzó szerű „csík” sejlik fel, míg felül újabb kettő tweeter vagy kisebb szélessávú hangszóró, és néhány egyéb egység „figyel”.
A készülék szemből nézve összességében kisebb, mint egy A4-es lap, a Bosetól azonban már megszokhattuk, hogy nagyon apró méretekből képes teljes értékű hangzást kihozni, a meghallgatáson azonban úgyis minden kiderül…    

Hangminőség
A miniatürizált jazz klub korrekt hangszíneken játszó hangszerekkel népesül be, a hangzás még nagyobb térben sem veszik el, vagyis egyáltalán nem kell a készülék közvetlen közelében ülni, hogy a muzsika élvezhető legyen. A hangerő bőséges, jobban felhangosítva sem tapasztalok zavaró anomáliákat, mindössze a közepek erősödnek fel némiképpen. A klarinét levegősen szól, a zongora hangszínei meglepően élethűek és a vibrafonszóló is kimondottan élvezetes. A „normál” nagy hangsugárzós audio rendszerek jelenlétérzetéről természetesen nem beszélhetünk, de a műfajt figyelembe véve az eredmény egészen kitűnő, főleg, hogy a hangzás a komplex, sok hangszeres zenei részletek ábrázolásánál sem esik szét. Visszatérve a hallgatási pozícióra, a készüléket olyannyira nem individuális használatra tervezték, hogy a hangja néhány méter távolságból sokkal jobban összeáll és nem is kell pontosan szembeülni vele, ráadásul így távolabbról komplexebb, levegősebb és teltebb hangzású, így egyetlen pillanatra sem lehet azt érezni, hogy valami „törpe” erőlködik valahol a szobában.  
A nagy klasszikus zenefogyasztók valószínűleg nem egy efféle készüléken fogják kedvenc felvételeiket hallgatni, egy-egy nagyzenekarral megszólaltatott muzsika, mint például a „Csokoládé” filmzene azonban bárkinek „becsúszhat”, és nem is fog csalódás okozni. Levegős szép fuvolahang és telt, bársonyos vonósok kényeztetnek, a mélyebb tónusok is korrektül megjelennek, magasai illetve közepei pedig szép, levegős megszólalásúak. A készüléket a maga helyén kezelve, nem is nagyon lehet fogás találni a produkcióban, a nyílt, kellemes hangszínek hosszú távon is lekötik a figyelmet.
Pop-rockzenén „pumpál” rendesen, normál szobában akár még kisebb házibulit is meg lehetne tartani vele. Mélyei teltek és erőteljesek, hangszínkészlete gazdag, az énekhangokat pedig ügyesen „kiemeli” a hangszerek sűrűjéből, így a szövegérthetőség is nagyon jó. Megszólalása kellemesebb tónusú, mint a különféle áruházi „csodák” legtöbbjéé, érezni rajta, hogy a populáris témához ezúttal olyan gyártó nyúlt hozzá, akinek azért van „némi fogalma” a minőségi hangzásról.

Ajánlás
Az ízléses kivitelű, pofonegyszerűen kezelhető SoundDock abszolút ideális dokkoló, illetve másod vagy hálószobai készülék, mellyel a különböző lejátszókon tárolt zenék élvezetes módon, kellő teljesítménnyel szólaltathatók meg. A legideálisabb felhasználási formája természetesen valamelyik „i” betűvel kezdődő nevű készülék hallgatása, de efféle kütyü hiányában is nagyon jól használható, csak éppen több konkurenshez hasonlóan egy rádiót még beletehettek volna, hogy teljesen univerzális legyen.     

Bose SoundDock Series II.
Méretek: 30,26×16,89×16,47 cm
Tömeg: 2,1 kg
Forgalmazó: Basys Mo. Kft.
Tel: 23/887-920