The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Alban Darche Trio + Alexis Thérain: Brut Ou Demi-sec?

Nem is olyan túl régen jelent meg a BMC gondozásában Alban Darche Trumpet Kingdom címû albuma amelyen többek között Gadó Gábor társaságában játszik. Most itt az új produkció Brut Ou Demi-sec? címmel, a Yolk Label kiadványaként. Az aktuális lemezét – az elõzõtõl eltérõen - egy kisebb létszámú csapat számára álmodta meg. A Trumpet Kingdom stábjából mindössze a dobos, Emmanuel Birault van jelen. Hozzá csatlakozott a nagybõgõs Frédéric Chiffoleau és meghívottként a gitáros Alexis Thérain.

A szaxofonos Darche a tõle már szinte elvárható módon egy sodró lendületû anyaggal ált elõ. A muzsikusok már a nyitó számmal (Montréal) jelzik, hogy nem egy könnyed öt órai tea mellé szánt zenérõl van szó. Nem állítom, hogy nincsenek a hangzó anyagban lírai pillanatok (pl. a Björk), de egyértelmûen nem az övék a fõszerep. Amíg az útikönyvek betûkkel igyekeznek szemléltetni egy-egy világváros hangulatát, addig Darche és muzsikusai ezt a zene nyelvén teszik meg. Bár arra történõ utalást sehol sem találtam, hogy az anyag egy konkrét városról szólna, mégis olyan érzetem támadt az anyaggal való ismerkedés során, hogy ez egy – nevezzük így –  képzeletbeli metropolisz zenei „térképe”. Amelynek éppúgy részei a város fõ vérkeringésének számító, hatalmas forgalmat bonyolító sugárutak (pl. a La Fée Talmudique Se Reponse és a B.e.p, mint a csendesebb, hangulatos kis utcák (pl. a Golf Inaminé és a Pluviose).
Darche az új albumával bebizonyítja, hogy legalább olyan jól érzi magát egy szûkebb formációban, mint egy sok muzsikus megmozgató produkcióban.

Elõadás és tartalom: 8/10
Hangzás: 10/10
Mûsoridõ: 45:28
Kiadó: Yolk Label
Honlap: www.albandarche.com