The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Andrea Fascetti meets Fabrizio Bosso: Travels in Europe

Nem kellett sokat várniuk az olasz basszusgitáros, Andrea Fascetti rajongóinak a muzsikus új lemezére. A tavalyi nagy sikerű Pop Music című albuma után most itt van a folytatás, a Travels in Europe.

A muzsikus eddigi lemezeit leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy mindegyik másabb az elődeinél. Ez is jól mutatja, hogy milyen kísérletező kedvű és innovatív művész Fascetti. Az olasz basszusgitáros a már megszokott zenészei társaságában vonult most a stúdióba, hogy elkészítse a jazz-es blues-os korongját.Mondhatni a hagyománynak megfelelően most is bevont a közös munkába egy vendég muzsikust, aki nem más, mint a szintén olasz, post-bop trombitás, Fabrizio Bosso. A sokat foglalkoztatott trombitás az eddigi pályafutása során olyan világsztárokkal játszott már együtt, mint pl. George Russel, Dave Liebman és Steve Coleman, így a kettőjük együttműködése már alapból izgalmasnak tűnik. A Travels in Europe című albumon – szűk egy órányi játékidő mellett – 11 kompozíció kapott helyet, valamennyi Fascetti saját szerzeménye. Az album - ahogyan azt a címe is sejteti - egy zenés útinapló, amelyben a szerző megosztja a hallgatókkal az európai utazásainak az élményeit. A zene szárnyain eljuthatunk Skóciába („Flowers of Scotland”) éppen úgy, mint Németországba („Live in Stuttgart”) és Ausztriába („Nightfall on Vienna”). A felvételek legalább olyan sok színűek, mint az a közeg, amelyben születtek. A számokat hallgatva érezhető, hogy Fascetti mestere a héthúros hangszerének. Amikor energiára van szükség akkor ő maga a nyers erő, de ugyanilyen átéléssel képes megjeleníteni a lágyabb hangok világát is. Bosso igazolta a hírnevét, a játéka sokat tett a lemez sikeréhez. Igazi szívből játszó muzsikus.

Ez az album ékes bizonyítéka két remek muzsikus egymásra találásának. Én személy szerint szívesen fogadnék tőlük egy újabb közös produkciót. A személyes kedvencem a repertoárból a „Paris Blues” című szám.

Közreműködnek:

Andrea Fascetti – basszusgitár
Andrea Garibaldi – zongora
Vladimiro Carboni – dobok
Fabrizio Bosso - trombita

Honlap: www.andreafascetti.com