The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Barcza Horváth József: Garden of Myths

Nem járunk távol az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy a magyar jazz-társadalom egy nagy családot alkot. A „familiáris viszonyból” fakadóan kis túlzással szabad áramlás van a muzsikusok tekintetében az egyes formációk között. Ennek köszönhető többek között az is, hogy a bőgős Barcza Horváth Józsefet különböző zenekarok tagjaként láthatjuk a színpadon és hallhatjuk lemezeken. A muzsikus eddigi pályafutása során, eddig több mint két tucat album elkészítésében vállalt jelentős szerepet. (Többek között pl. a felesége, a Japánban is nagy népszerűségnek örvendő jazzdíva, Szőke Nikoletta albumain is bőgőzik.)

 

Barcza Horváth úgy gondolta, hogy a sok „idegen munka” után éppen ideje egy saját projekt elindításának. Így született meg a Garden of Myths című album. A repertoárt a nagybőgős saját szerzeményei adják – szám szerint nyolc.

Az már néhány perc alatt kiderül, hogy Barcza Horváth zenéje intim közeget igényel, hogy a teljes szépsége kibontakozhasson, és a hatása továbbhullámozzon a befogadóban. Szinte minden kompozícióban megfigyelhető a felfele építkező dallamvezetés: a halkuló-erősödő hangok játéka, ami azonban a végkifejlet előtt megáll, néha vissza is fordul időt hagyva a hallgatónak a dallamok ízlelgetésére.

A felvételek alapján érezhető Barcza Horváth törekvése, hogy a tökéletességet keresi a zenében, a végső hangot, azt a zenei formulát, mely katalizátorként segíti a hallgatót a boldogság elérésében valamint az élet értelmének felismerésben. Céljának elérése nem ment zenéje szépségének rovására, szerzeményei – az Amethyst-től a Sleep, My Love-ig, a címadó Garden Of Myths-től az Instead Of Flowers-ig - kivétel nélkül csodálatos esztétikai élményt nyújtanak.

Közreműködnek:

Barcza Horváth József - bőgő, basszusgitár

Bolla Gábor - tenor szaxofon, klarinét

Fenyvesi Márton - gitár

Mohay András - dobok

A lemezen található számok listája:

Canticum 10:22
Mornings I'll Always Remember 9:11
Amethyst 7:15
Sleep My Love 5:51
Garden of Myths 8:09
Hiding (Dedicated to Arnold Schönberg) 5:17
I Could 9:44
Instead of Flowers (To my wife) 8:21