The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Robert Prester: Dogtown

Az amerikai jazz zongorista, Robert Prester nem tartozik a gyakran lemezt készítő művészek táborába. Az előadó legújabb albuma mindössze a negyedik tétel diszkográfiájában, úgy, hogy Prester bemutatkozó lemezét, a Trillium-ot 1988-ban készítette az Island Records kötelékében. A folytatásban először a Triceratops, majd pedig a She Devil következett. A friss lemez a Dogtown címet kapta.

Prester ezen az albumán is azt csinálja, amihez a legjobban ért, latin dallamokkal varázsolja el a hallgatóságot. A lemezen döntően az amerikai zongorista saját szerzeményeit találjuk, egyetlen kivételt a programot záró Bite Size Step jelent, amelynek az alapját John Coltrane Giants Step című száma adja.

 

Prester zenéje határozott, magával ragadó, modern, mégis van benne valami ösztönös, ősi, lendületes, amitől azonnal maguktól megmozdulnak a hallgató végtagjai.

Prester ért ahhoz, hogyan kell feszültséggel telíteni a ritmikát, s ezzel tartást-méltóságot adni a zenének (e képessége különösen a címadó Dogtown és a Realm Possibility című számban kamatozott) de egyéniségéhez éppúgy hozzátartoznak az olyan felvételek is, mint pl. a bluesos Vincenzo’ Blues, a flamencós Noches de Sevilla és a szvinges Sewing Circle is.

 

Közreműködnek:

Robert Prester – zongora és szintetizátor
Nicky Orta - basszusgitár
Ettienne Fuentes Jr. -dobok
Jack Ciano- dobok
Dave Schanzer- kézidob és ütősök
Terezinha Valois - ének
Jonathan Sigel - trombita

A lemezen található számok listája:
1. Vincenzo’s Blues (4:23)
2. Beneath Wind’s Shadow (5:31)
3. Dogtown (5:37)
4. Realm of Possibility (9:31)
5. Toy Soldiers (5:48)
6. Percussion Interlude (0:54)
7. Noches de Sevilla (4:35)
8. The Prophecy (5:06)
9. Sewing Circle (7:00)
10. Bite Size Steps (Giant Steps) (3:35)