The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Brazzamerica

Néhány évvel ezelőtt három brazil muzsikus (Cidinho Teixeira – zongora, Leco Reis – nagybőgő, Edson Ferreira – dobok) úgy döntött, hogy New Yorkban egy csapatot alkotva megmutatják az amerikaiaknak, hogy milyen is az igazi brazil zene. A zenészek több hullámban érkeztek Amerikába, a zenekar vezetője, Teixeira például már három évtizede ott él.

A trió önmagának a Brazzamerica nevet adta, amellyel minden értelemben arra szeretnének utalni, hogy honnan indultak, hová tartanak, és mit képviselnek. A zenekar közelmúltban adta ki a bemutatkozó albumát, ami nem kapott címet (vagy, ha valakinek úgy jobban tetszik, akkor a zenekar neve a lemez címe is). A Teixeira saját szerzeményeiből illetve brazil örökzöldekből álló hanghordozón 13 felvétel kapott helyet, közülük a legérdekesebbnek tűnőt a repertoár első negyedében találjuk. A „So What / Samba Do Carioca Wav” című számban arra tesznek kísérletet, hogy Miles Davis klasszikusnak számító szerzeményét brazil dallamokkal ötvözzék. Az eredmény önmagáért beszél.

A Brazzamerica bemutatkozó albuma jó bizonyíték arra, hogy a samba a bossa nova és a bebop milyen jól megfér egymás mellett. Ez a kiadvány a latinos dallamok szerelmeseinek mondhatni kötelező tétel, mások számára csak jó szívvel ajánlott.

Közreműködnek:
Cidinho Teixeira - zongora
Leco Reis - nagybőgő
Edson Ferreira - dobok

A lemezen található számok listája:

 1. Quintessencia
 2. So What / Samba Do Carioca Wav
 3. Canario
 4. Samba Da Lira
 5. Cecilias
 6. Vera Cruz
 7. Mariama
 8. Lim Sim (Maracatu-Blues)
 9. Passarim
10.A Ra
11.Ginga Do Mane
12.Cev Mar
13.Imagen

 

Kiadás: szerzői kiadás