The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Charles Lloyd & The Marvels: I Long to See You

Nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy a szaxofonos Charles Lloyd a modern jazz egyik legmeghatározóbb alakja, elegendő csak számba venni a muzsikus eddigi még korán sem lezáratlan életművét. Már több mint ötven év telt el azóta, hogy Lloyd első önálló albuma a Discovery! a boltokba került. Az elmúlt évtizedek alatt számos izgalmas zenei anyaggal örvendeztette meg a hallgatóságot.

Eddigi pályafutása során szinte valamennyi jelentősebb lemezkiadónál megfordult Lloyd. Például a hatvanas években volt egy erős, termékeny időszaka a Columbia-nál, a nyolcvanas évek végétől egészen a közelmúltig a német ECM-nél lemezelt. Sokan ez utóbbi korszakából ismerik őt, ami nem véletlen, hiszen több mint egy tucat lemezt készített náluk. 1983-ban a legendás Blue Note-nál látott napvilágot az A Night in Copenhagen. A közös munka folytatására egészen a tavalyi évig kellett várni. 2015 volt a nagy visszatérés éve, ekkor készült el a Wild Man Dance. Nagyon úgy tűnik, hogy kezdetét vette egy Blue Note korszak, ugyanis itt a közös munka új gyümölcse az I Long to See You. Az albumot egy igazi szuper group készítette, persze ki is mondana nemet Charles Lloyd invitálására… A muzsikus mostani zenekarában Reuben Rogers bőgőzik, Eric Harland dobol, Bill Frisell valamint Greg Leisz gitározik. Lloyd azt monda, hogy „imádom az énekhangot” és ebből fakadóan két énekest is meghívott a produkcióba. Nem is akárkiket, hiszen a „Last Night I Had Tha Strangest Dream”-ben Willie Nelson énekel, a „You Are So Beautiful”-ban pedig Norah Jones.

Ahogy ezt már Lloyd esetén megszokhattuk, az album repertoárja rendkívül sokszínű. A 10 szám között éppen úgy találhatunk Bob Dylan átiratot, a Masters of War”-t (ami a szerző The Freewheelin’ című albumán szerepelt), mint keresztény himnuszt az 1800-as évek közepéről („Abide With Me”). De, felbukkan újra a “La Llorona” is amellyel először a 2009-es Lloyd albumon a Mirror-on találkozhattunk.

Az I Long to See You remek muzsikusok által elkészített nagyszerű album, amely alkalmas arra, hogy tovább öregbítse a Blue Note kiadó hírnevét.

A lemezen található számok listája:

  1. Master of War
  2. Of Course, Of Course
  3. La Llorona
  4. Shenandoah
  5. Sombrero Sam
  6. All My Trials
  7. Last Night I Had The Strangest Dream
  8. Abide With Me
  9. You Are So Beautiful
  10. Barche Lamsel