The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ibrahim Maalouf: Red & Black Light

A libanoni születésű muzsikus Ibrahim Maalouf egy igen „erős” zenei közegben nőtt fel, hiszen a szülei ismert muzsikusok voltak (apja, Nassim Maalouf trombitás, anyja, Nada Maalouf pedig zongorista). Gyerekkorát a művészetek fővárosának is nevezett Párizsban töltötte. Számos zenekarban megfordult és legalább ennyi zenei stílusban kipróbálta magát. Maalouf hangszerek tekintetében – vélhetően családi indíttatásból – a trombita és a billentyűsök mellett kötelezte el magát.

A bemutatkozó albuma a Diasporas 2007-ben jelent meg. A kedvező fogadtatású korongot az évek során további remek produkciók követték. Az Universal Music Group-hoz tartozó IMPULSE!-nál a közelmúltban jelent meg az előadó új lemeze, ami a Red & Black Light címet kapta. Az album elkészítéséhez Maalouf Eric Legnini (billentyűsök), François Delporte (gitár) és Stéphane Galland (dobok) társaságában vonult be a stúdióba, sőt, két kompozícióhoz vendégeket is hívott a trombitás. A címadó „Red & Black Light”-ban a Sofi Jeannin által vezetett Maitrise De Radio France kórusát hallhatjuk, az „Improbable”-ben pedig az ütőhangszeres Sylvain Dupuis kapott szerepet. Az új album repertoárjában összességében 8 számot találunk, valamennyit Maalouf jegyzi szerzőként. A lemezt leginkább a most divatos jelzővel, vagyis „jazzy electro pop” lehetne illetni. Személyes kedvencek a kínálatból a „Free Spirit”, az „Essentielles” és az „Escape”.

A lemezen található számok listája:

  1. Free Spirit
  2. Essentielles
  3. Goodnight Kiss
  4. Elephant’s Tooth
  5. Red & Black Light
  6. Escape
  7. Improbable
  8. Run The World