The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hendrik Meurkens-Misha Tsiganov: Junity

Két különleges muzsikus egymásra találásának lehetünk tanúi a Junity című albummal ismerkedve. A projekt egyik főszereplője a napjaink egyik legjobb szájharmonikásának tartott, már hosszú ideje a tengerentúlon élő német Hendrik Meurkens, a másik pedig az orosz zongoraiskolát képviselő Misha Tsiganov. A 13 számos album egyik felét duóban adja elő a két muzsikus, a másik felében – Oleg Osenkov (nagybőgő) és Willard Dyson (dobok) érkezésének köszönhetően – kvartetté bővül a csapat.

A repertoárban felváltva követik egymást az új köntösbe öltöztetett örökzöldek (pl. a Blackbird /Lennon-McCartney/, a Pent Up House /Sonny Rollins/ és Ruby, My Dear /Thelonious. Monk/) és a saját szerzemények (pl. a címadó Junity /Tsiganov/ és a Menina na Janela /Meurkens/. Az egész albumot egy fajta latinos könnyedség jellemzi, ami korán sem nevezhető véletlennek, hiszen Meurkens már hosszú évek óta szerelmese a brazil zenének és az önálló lemezei is ebben a szellemben fogantak. A Junity című album fülbemászó felvételei kellemes atmoszférát teremthetnek egy nyári baráti beszélgetéshez. Nem elhanyagolható tény, hogy a Meurkens-Tsiganov kettős úgy tudott széleskörű népszerűségre esélyes albumot készíteni, hogy közben a minőségből semmit nem áldoztak fel a popularitás oltárán. A kiadvány ékes bizonyítéka annak, hogyan tud harmóniában összeforrni, az a két egymástól távol zenei, amelyet a produkció főszereplői képviselnek.

A lemezen található számok listája:

 1. Blackbird
 2. Luiza
 3. Lady Bear's Lullabye
 4. Junity
 5. Norwegian Wood
 6. Olena
 7. Pent Up House
 8. Ruby, My Dear
 9. Menina Na Janela
 10. West Coast Blues
 11. Scriabin
 12. Close Enough For Love
 13. Etude Op. 2, No. 1.

Honlap: www.hendrikmeurkens.com és www.mishajazzmusic.com