The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Daniel Smith: Smokin’ Hot Bassoon Blues

Az amerikai muzsikus Daniel Smith rendkívül érdekes figurája napjaink zenei életének, lemezek sokaságán keresztül bebizonyította, hogy a kedvenc hangszerén szinte bármit képes eljátszani. Smith az elmúlt évek során éppen úgy készített klasszikus zenei albumokat (pl. Vivaldi összes fagott műve egy impozáns kiadványon), mint ahogyan crossover és jazz kiadványokat. Az eddig megjelent lemezei arról tanúskodnak, hogy nem csak kirándulásokat tesz a különböző zenei stílusok világába, hanem párhuzamosan is működteti ezeket a „projektjeit”. A muzsikus legfrissebb albuma, a Smokin’ Hot Bassoon Blues ismét a jazz szellemében született. „Előzményként” olyan különleges hanghordozókat találunk a muzsikus diszkográfiájában, mint a Bepop Bassoon (2006), a The Swingin’ Bassoon (2008), a Blue Bassoon (2010) és a Bassoon Goes Latin Jazz (2012).

A 11 kompozíciót tartalmazó új album az említettekhez hasonló koreográfia szerint készült. Vagyis Smith merített egy nagyot a hálójával a jazz örökzöldek tengeréből, majd a kiválasztott szerzeményeket „darabjaira szedte” és ezt követően új kompozíciókat épített belőlük. A repertoárba került számokat böngészve egyértelműen látszik, hogy egy igazán pazar menüt kínál nekünk az amerikai muzsikus. Olyan jól ismert felvételek sorakoznak egymás után, mint pl. a Better Get Hit in Your Soul (Charles Mingus), a What’d I Say (Ray Charles), a Blue Seven (Sonny Rollins) és a C Jam Blues (Duke Ellington).

Annak, aki szeretné egy különlegességgel bővíteni a lemezgyűjteményét jó választás lehet Daniel Smith új albuma, a Smokin’ Hot Bassoon Blues.

Közreműködnek: Daniel Smith: fagott; Robert Bosscher: piano; Michael O’Brien: nagybőgő; Vincent Ector: dobok.

Vendégművészek: Ron Jackson: gitárok; Efrat Shapira: hegedű és brácsa; Neil Clarke: latin ütősök; Greg “Organ Monk” Lewis: orgona; Frank Senior: ének

A lemezen található számok listája:

 1. Night Train
 2. Hummin’
 3. Better Get Hit in Your Soul
 4. Back at the Chicken Shack
 5. What’d I Say
 6. Blue Seven
 7. Senor Blues
 8. Hallelujah I Love Her So
 9. C Jam Blues
 10. Eddie’s Blues
 11. Moanin’
 12. Mamacita

Honlap: www.danielsmithbassoon.com