The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

The Lindsey Blair Quartet: A New Dawn

Az Indianapolis-ból származó gitáros, Lindsey Blair zenei karrierje már igen korán útjára indult, 13 éves korában saját, Blues Underground névre hallgató zenekarával már a televízióban is szerepelt. A középiskola befejezése után Blair Miami-ba költözött, ahol beiratkozott a helyi egyetem jazz gitár szakára. A diploma után, az elmúlt évek során Blair számos zenekarban megfordult (pl. a Gloria Estefan & the Miami Sound Machine-ben és a The Jaco Pastorious Big Band-ben).

Az amerikai gitáros a zene mellett a televíziótól sem szakadt el végleg, 2001 óta rendszeres szereplője a Don Francisco Presenta elnevezésű show műsornak. A muzsikus 2011-ben készítette el az önálló bemutatkozó lemezét a 7 Crossing-ot, most pedig a saját kvartettjének debütáló korongja került a boltokba. Az ’A New Dawn’ című hanghordozón 11 felvételt talál a hallgató. A számok jelentős hányada Blair saját szerzeménye, kivételt mindössze a Lennon-McCartney örökzöld, a Julia és egy tradicionális dal, a House Of The Rising Sun jelent. (Ez utóbbi Blair hangszerelésében hallható.)

A kiadványt jól szerkesztett, igényes tételeket tartalmazó, gitárközpontú jazz anyagként lehet definiálni. A címadó A New Dawn-tól, az Aquarius Island-ig, a Nocturnal Vision-tól a House Of The Rising Sun-ig számos remek felvételben élvezhetjük Blair gitárszólóit és a kvartettjének a kitűnő csapatmunkáját.

Blair a kvartett bemutatkozó lemezén a remek kompozíciók mellett arra is nagy gondot fordított, hogy a legjobb muzsikusokat csábítsa a csapatába. A zenekar egyes tagjai nálunk is népszerű sztárok (Madonna, Chick Corea, Santana, Stevie Wonder, Paul Simon és sokan mások) oldalán szerzett tapasztalattal érkeztek a kvartettbe.

Közreműködnek:

Lindsey Blair – gitár
Clay Ostwald – billentyűsök
Nicky Orta – basszusgitár
Carlomango Araya – dobok és ütősök

Vendégmuzsikus:

Richard Bravo – ütősök

A lemezen található számok listája:

 1. A New Dawn
 2. Dayspring
 3. Angel On My Shoulder
 4. Turn Out The Light
 5. Time well Spent
 6. Julia
 7. Aquarius Island
 8. Nocturnal Vision
 9. Even The Surest Things Change
 10. Schiziod Scat
 11. House of The Rising Sun

Honlap: www.lindseyblairmusic.com

Ízelítő a zenekar produkciójából: http://www.youtube.com/watch?v=YAy6XHq0jys