The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Janine Jansen and Friends: Johann Sebastian Bach Violin Concertos

A holland hegedűművésznő, Janine Jansen már nem csak a szülőhazájában számít ünnepelt előadónak, fellépéseinek, lemezeinek és nem elsősorban az általa elnyert díjaknak köszönhetően sokan ismerik a nevét a világban. A közelmúltban megjelent albumának fókuszába Bach hegedűversenyei kerültek.
A most elkészült felvételeket nyugodtan nevezhetjük családi produkciónak is, hiszen a lemezen a hegedűművésznő édesapja, Jan Jansen (csembaló) és a bátyja Maarten Jansen (cselló) is szerephez jut.


Bach műveit hallgatva, mindig olyan érzése van az embernek, mintha valahonnan „fentről” beszélnének hozzá. Ezzel az érzéssel a legtöbb vájtfülű zenehallgató (ill. előadó) így van. Akihez ténylegesen eljut Bach zenéje, tudja, hogy valami igazán rendkívüli dologgal állunk szemben.
De, még egy tökéletesen megírt mű is csak akkor képes megmutatkozni a maga teljességében, ha értő kezek szólaltatják meg azokat az instrumentumokat, amelyek papírra vetett hangjegyekből zenét varázsolnak. Janine Jansen személyében egy olyan muzsikust ismerhetünk meg, aki hitelesen képes tolmácsolni az örökéletű Bach hegedűműveket.

A lemezen található művek listája:
E-DÚR és A-MOLL HEGEDŰVERSENY;
C-MOLL VERSENY OBOÁRA ÉS HEGEDŰRE (rekonstrukció);
E-DÚR és C-MOLL SZONÁTA hegedűre és csembalóra

Honlap: www.janinejansen.com