The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marcotulli and Biondini: La Strada Invisible

A német ACT Music kiadó Duo Art sorozata ismét egy értékes darabbal bővült. A Rita Marcotulli (zongora) és a Luciano Biondini (harmonika) alkotta kettős, La Strada Invisible című albuma a napsütötte délre csábítja a lemezhallgatókat. Habár nem példa nélküli, de mégsem nevezhető gyakori konstellációnak a zongora-harmonika felállás. Marcotulli és Biondini egymásra találásában azonban nincs semmi meglepő, van abban valami törvényszerű, hogy egy ország meghatározó muzsikusainak az útjai előbb vagy utóbb keresztezik egymást.

Így történt ez ennél a két művésznél is, akik elkötelezetten képviselik az olasz tradíciókat. Talán Rita Marcotulli érkezett egy kicsit erősebb „ajánlásokkal” ebbe a produkcióba, hiszen ő olyan jazzlegendák mellett zenélt már, mint Chet Baker, Joe Lovano, Paul Bley, Palle Danielsson, Michel Portal, Enrico Rava és Pat Metheny, de dogozott hazája népszerű dalszerzőivel, például Pino Danielével és Gianmaria Testával is. Azonban Luciano Biondini-nek sem lehet „kisebbségi érzése” mivel ő napjaink egyik legkeresettebb harmonikaművésze, igen sokféle zenei kötődéssel és tapasztalattal. Biondini éppen úgy otthonosan mozog a népzenében, mint a jazz-ben és a világzenében. Függetlenül attól, hogy éppen melyik stílusban aktív a játéka rendkívül intenzív, érzelmektől és drámai szenvedélyektől fűtött, ugyanakkor mindig maximálisan kidolgozott, egy pillanatra sem enged a felszínesség csábításának.

A La Strada Invisible című albumon 12 felvételt találhatunk. A repertoár jelentős része saját kompozíció, kivételt mindössze a „Cosa sono le nuvole” (Domenico Modugno), a „The Moon Is A Harsh Mistress” (Jimmy Webb) és az „Essa Mulher” (Joyce Moreno) képez.

Aki a harmonika jelenlétéből valami sanzonos jellegű zenére gondol, az rossz úton jár… Ugyanis a zene nyelvén tolmácsolt, mélyen szántó gondolatokat hallhatunk az „út”-ról. A stílusokon túlinak is definiálható anyag tartalmas és elgondolkodtató hallgatni valót jelent.

A duó október elején lemezbemutatót tartott a fővárosunkban. Aki erről lemaradt, az most „kárpótolhatja” magát ezzel az albummal.

Honlap: www.actmusic.com