The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tobias Christl: Wildern

Tobias Cristl a német jazz zene egy új csillaga. A harmincas évei közepén járó énekes-muzsikus zenei tanulmányait szülőhazájában és a tengerentúlon folytatta. Eddigi pályafutása során különböző zenekarok tagjaként gyakorlatilag körbe koncertezte a világot. Első önálló albumát 2010-ben készítette, Lieblingsband címmel. A bemutatkozást követően szinte minden évben újabb és újabb koronggal lépett a közönség elé.

Most is itt van a legújabb album, ami a Wildern címet kapta. A lemez anyagát két ütemben a tavalyi év nyarán és az idei évben rögzítették. A 12 felvételt magában foglaló album zenei stílusát nehéz feladat lenne meghatározni, de talán a crossover vagy a jazzesítés lehetne a legtalálóbb jelző, ugyanis az előadó a repertoárba minden „irányból” válogatott kompozíciókat. Ennek megfelelően jól megférnek egymás mellett az olyan felvételek, mint pl. a „Sound Of Silent” (Paul Simon), az „Anywhere I Lay My Head” (Tom Waits), az „Avalanche” (Leonard Cohen) és a „König von Deutschland” (Rio Reiser). Persze valamennyi szám új ruhába öltöztetve kerül a hallgatóság elé. Habár a számok többségének a gyökere egészen más, a végeredmény mégis leginkább a jazz irányába húz. Tobias Christl új albuma tartalmas hallgatnivalót kínál, méghozzá úgy, hogy a jól ismert örökzöldeket képes új tartalommal megtölteni. A lemez választ ad arra a kérdésre is, hogy miért számít Christl a generációja egyik legkeresettebb jazz előadójának Németországban.

Közreműködnek: Tobias Christl – ének és effektek, Peter Ehwald – tenor szaxofon és klarinét, Sebastian Müller – gitár és effektek, Matthias Akeo Nowak-bőgő, Etienne Nillesen –dobok, valamint Simin Tander – ének a „Toxic” című számban.

Honlap: www.actmusic.com