The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Natalie Cadét: My Journey

A több zenei műfajban (jazz, pop, R&B, gospel stb.) is aktív énekesnő, Natalie Cadét az Utah állambeli kisvárosban Spanish Fork-ban született. Az éneklés mellett még egészen kisgyermekként elkötelezte magát, négy évesen már tagja volt egy templomi kórusnak. Később az egyetemi tanulmányai is a zenéhez és az énekhez kapcsolódtak. 1990-ben öt lánytestvérével (Tatiana Cadét, Nadege Cadét, Michaelle Cadét, Melissa Cadét és Gianna Cadét) együtt megalapította a Cadét Sisters névre hallgató acapella formációt. Eddig három, remek énekalbumot készítettek (Wonderful Words of Life /2003/, In Times Like These /2005/, Expressions /2007/). Habár a formáció nem bomlott fel Natalie Cadét a közös munka mellett szóló karrierjét is aktívan építette. Ennek eredménye a tavalyi évben megjelent bemutatkozó nagylemeze a My Journey. Az album repertoárjában 12 fülbemászó dal kapott helyet. Szerzői oldalról a számok nagyon vegyes képet mutatnak, hiszen egy részüket az énekesnő egyedül írta (pl. a „Dear Depression”), más részük pedig csapatmunka eredménye. Ez utóbbiak közé tartozik pl. az „Unrequited Love”, amelyet a lemez producerével, Tony Shepperd-del közösen jegyez, de találhatunk a repertoárban olyan jól ismert számot is, mint a „Killing Me Softly”, ami a ’90-es évek végén a Fugees névre hallgató együttes által vált igazán népszerűvé. Ennek a dalnak az énekesnő által újrahangszerelt változata került a korongra. Az album stílusát nem könnyű feladat meghatározni, de talán akkor járunk a legközelebb a valósághoz, ha a hangzó anyagot a soul és az R&B határmezsgyéjére pozícionáljuk.

Az énekesnő úgy nyilatkozott, hogy ezzel az albummal azt a külső és belső (spirituális) utat szerette volna bemutatni, amellyel a mostani „szintre” eljutott, ebből fakadóan a dalszövegek nagyon személyes hangvételűek.

Egyértelműen van valami különleges kristálytiszta hangjának intimségében és dalszövegeinek komolyságában, ami a hallgatót magával ragadja. Lemezének harmóniája és összetettsége annak köszönhető, hogy a központi szerepet játszó női énekhangot mesterien veszi körbe a többi hangszer: a billentyűsök, a szaxofon, a trombita, a vonósok, a gitár, és a dobok.

Nem lenne meglepetés, ha valamelyik hazai kereskedelmi rádióadó zenei szerkesztője is felfedezné magának ezeket a felvételeket, így a tucat számok helyett, valami értékesebb is kerülne az éterbe.

Közreműködnek:

Natalie Cadét – ének, zongora, egyéb billentyűsök és dobprogramok
Tony Sheppherd – dobprogramok és vokál
Raul Ferrando – vonósok
Tom Saviano – fúvósok
Chuck Findley – fúvósok
Rev Dave - fúvósok
Reggie Hamilton –gitár, basszusgitár, dobprogramok
Anne Hanter – trombita
Katisse Buckingham – szaxofon
Michael Ripoll – gitár
Alex Teamer – dobprogramok
Monte Neuble - dobprogramok
Justin Wilson – billentyűsök
Ramon Stagnaro - akusztikus és elektronikus gitár
Alvin Chea - vokál

A lemezen található számok listája:

 1. Dear Depression
 2. What Is Beauty
 3. That Other Girl
 4. Smile
 5. Killing Me Softly
 6. Unrequited Love
 7. Trip
 8. Walls
 9. It Wasn’t You
 10. Take 5
 11. Heal Me
 12. Hope (Moving Train)

Honlap: www.nataliecadet.com