The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Natural Artefact: California Connection

A zenekart Susanna Lindeborg, Ove Johansson és Per Anders Nilssen alapította azzal a céllal, hogy kísérletet tegyenek az élő és az elektronikus zene mély szintű ötvözésére. Ehhez a csapathoz csatlakozott most két olyan muzsikus (Tim Perkins és Gino Robair) aki a improvizáció nagymestereinek számít. A Natural Artefact extra hosszú, közel 70 perc játékidejű albumán 12 számot találhatunk, a repertoárt alkotó kompozíciók mindegyikét a zenekar tagjai jegyzik szerzőként.

A lemezt hallgatva érződik a zenekar törekvése, hogy egy teljesen új – másoknál soha nem hallott – hangzásvilággal álljon elő. Ennek érdekében bátran kísérleteznek. Hasonlóan az előbbiekben bemutatott Sudden Meeting című lemezhez (amelyen szintén közreműködik a Lindeborg-Johansson páros) ebben a produkcióban is nagy szerep jut az elektronikának. Méghozzá úgy, hogy a kompozíciókban az elektronika a hagyományos hangszerek (zongora, szaxofon) egyenrangú partnerének számít.

Amikor kapcsolatokról beszélünk, nagyon gyakran a híd szimbólumot használjuk, ami természetesnek tekinthető, hiszen egy olyan építményről van szó, ami összeköt. Ezért nem meglepő, hogy az együttes California Connection című albuma Kalifornia hídjairól szól. A zene szárnyain egy érdekes, képzeletbeli utazást tehetünk Kaliforniába, de senki ne gondoljon valami andalító, filmzeneszerű kompozíciókra, hiszen egy nagyon innovatív zenét hallunk „végtelenül sok” improvizációval.

Akik ezt a muzsikát varázsolták:
Per Anders Nilsson - elektronika
Susanna Lindeborg – zongora
Ove Johansson – tenor szaxofon és elektronika
Tim Perkins – elektronika
Gino Robair – ütősök és elektronika

Ezeket hallhatjuk:

 1. California Connection
 2. Hadkeu Uekdah
 3. Bay Bridge
 4. Webern Lines
 5. Golden Gate Bridge
 6. New Stream Four
 7. Richmond-San Rafael Bridge
 8. Near The Coast
 9. Dumbarton Bridge
 10. Chasing Webern
 11. Antioch Bridge
 12. Carquinez Bridge

Honlap: www.lj-records.se