The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nikoletta Szőke: I Thought about You

A Szőke Nikoletta név már régóta nem csak itthon cseng ismerősen jazz körökben, hanem a határokon túl is olyannyira, hogy még misztikus Japánban is népes rajongótábora van az énekesnőnek. Ami korántsem véletlen, hiszen a lemezei egy japán kiadó égisze alatt jelennek meg. Közülük, most itt van a legfrissebb, ami az I Thought about You címet viseli.

A korongra a jazz műfaj legszórakoztatóbb, legmeghatározóbb dalaiból került egy csokorra való. Mindezt egy egységes, jellegzetes hangszerelés fogja át, melynek meghatározó szereplői az énekesnő mögött álló zenekar: zongora, bőgő, dob, amely néhány dalban fúvós-szekcióval és vonósnégyessel is kibővül. Ez garantálja a dinamikus, erőteljes és szórakoztató műsort.

Szőke Nikoletta produkciója az első hangtól kezdve teljesen eredeti és az énekesnő mindehhez hihetetlenül jó ízléssel és érzékkel rendelkezik. Valamennyi döntésénél a zeneiség az első szempont, ahelyett hogy csupán hangjának a megragadó vonásait helyezné előtérbe. Érdemes megfigyelni, hogyan illeszti be törékenynek tetsző és mégis nyilvánvaló erejű hangszínét a zenekari kontextusba!

Csodálattal hallgatom ezt a hibátlan technikát, ezt a ragyogó tudást, ahogyan keresi és meg is találja a hatásosság eszközeit, ahogyan megkomponál minden sóhajt, minden apró lélegzetvételt.

A 13 számot tartalmazó repertoárban olyan jól ismert örökzöldek szólalnak meg, mint pl. a „Nature Boy”, az „I've Got the World on a String”, az „It's All Right with Me” és a címadó „I Thought about You”. Természetesen valamennyit nagyon közvetlen, személyes tolmácsolásban hallhatjuk. Egy tartalmas és igényesen szórakoztató album kerülhet most be Szőke Nikolettától a lemezgyűjteményekbe.

Aki kíváncsi arra, hogy miként zajlottak ennek a lemeznek a felvételei, az nézze meg Kőváry Tamás erről forgatott anyagát: https://www.youtube.com/watch?v=neaFVykLsr4

Közreműködnek:
Szőke Nikoletta - ének
Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Jimmy Wormworth - dobok
Vendégek:
Bolla Gábor - tenor szaxofon a 3., 4., 8. és 9. számokban
Farkas Nándor - hegedű, Csonka Balázs - hegedű, Csonka Emil - brácsa, Vámos Marcell – cselló a 2. és a 4. számban.

A lemezen található számok listája:
1.     Why Don't You Do Right? (Joseph McCoy) 3'47
2.     The Shadow of Your Smile (Johnny Mandel/Paul Francis Webster) 4'49
3.     Stompin' at the Savoy (Benny Goodman, Chick Webb, Edgar Sampson/Andy Razaf) 4'27
4.     Nature Boy (Eden Ahbez) 4'04
5.     East of the Sun (Brooks Bowman) 3'48
6.     I've Got the World on a String (Harold Arlen/Ted Koehler) 6'45
7.     It's All Right with Me (Cole Porter) 4'20
8.     I Thought about You (Jimmy Van Heusen/Johnny Mercer) 6'04
9.     If I Should Lose You (Ralph Rainger/Leo Robin) 3'17
10.   Estate (Bruno Martino/Joel E. Siegel) 8'22
11.   Old Devil Moon (Burton Lane/Edgar Yipsel Harburg) 3'50
12.   I'm Old Fashioned (Jerome Kern/Johnny Mercer)
13.   Darn That Dream (Jimmy Van Heusen/Eddie DeLange