The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Noshir Mody: Stories From The Years Of Living Passionately

Több érdekes pont is van a az indiai muzsikus, Noshir Mody eddig pályafutásában. Szülőhazájában önállóan tanult meg gitározni és számos zenei stílusba belekóstolt. 1995-ben áttette a székhelyét Bombay-ből New Yorkba és ezzel a lépéssel a zenei érdeklődése is más irányt vett, a jazz felé fordult. 1999-ben egyszerre két zenekart is alapított, az egyik Ethnifusion Rock Ensemble a másik pedig Ethnifusion Jazz Ensemble néven futott. Egyszerűen csak az Etnifusion zenekar nevet használva, 2000-ben jelent meg az első korong, az Escape From Oblivion.

Mody első önálló albumára egészen 2008-ig kellett várni, ekkor került a boltokba az In This World With You, ezt három évvel később az Union Of Heart követte, most pedig itt van az új hanghordozó, a Stories from the Years of Living Passionately. A modern jazz szellemében született albumon mindössze öt számot találhatunk – valamennyi az indiai muzsikus szerzeménye, de ne tévesszen meg senkit a felvételek relatív alacsony száma, ugyanis extra hosszúságú számokról van szó. Közülük is kiemelkedik a szülőhazának szóló közel 17 perces „üzenet”, az „India”.

Egyedi új hangzású album, amely ötvözi a klasszikus indiai zene hagyományait, a modern jazz gondolatvilágával. A muzsikusok interpretációjában az időtlen kelet és a modern nyugat zenéje ad egymásnak találkozót. Az eredmény egy olyan egyedi zenei nyelv ami Noshir Mody eddigi lemezeinek köszönhetően a gitáros védjegyévé vált.

Az indiai muzsikus zenekarának tagjai a zenéjükben arra törekszenek, hogy a jazz műfajt közelebb hozzák a közönséghez. Méghozzá úgy, hogy a felvételeik mentesek minden, olcsó popularitásra való törekvéstől.

Közreműködnek:

Noshir Mody- gitár
Tsuyoshi Niwa – szoprán szaxofon
Carmen Staaf – zongora
John Lenis – nagybőgő
Yutaka Uchida – dobok

A lemezen található számok listája:

  1. The Next Chapter
  2. Beckoned by Mercury
  3. India
  4. A Pearl Discovers the Oyster
  5. To Be in your Thoughts

Honlap: www.noshirmody.com