The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tompos Kátya: Keresztül Európán

Számos színész érzett már arra késztetést, hogy „lemezes előadóként” is letegye névjegyét a művészvilágban. Az elkészülő zenei kiadványok igen széles skálát ölelnek fel; van aki verseket zenésít meg, mások a sanzonokban találnak rá a hozzájuk legközelebb álló dallamvilágra. A felsorolást szinte a végtelenségig lehetne folytatni, olyan gazdag az ötletek tárháza. A remek színházi és filmszerepei okán nagy népszerűségnek örvendő színésznőnk, Tompos Kátya otthonosan mozog a zene világában, már csak azért is, mert a Színház és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett. Legutóbb az István a Király 2013-as – jubileumi - előadásán Réka szerepében láthattuk őt a Papp László Budapest Sportarénában és a Szegedi Szabadtéri Színpadon.

A zenés szerepek ellenére, talán kevesebben gondolták, hogy Kátya otthonosan mozog a jazz, a pop és a világzene világában is. Ennek a „bebizonyítására” a színésznő a közelmúltban készített egy rendhagyó lemezt, Keresztül Európán címmel. A Tom Tom Records gondozásában megjelent album egy virtuális utazásra csábítja a hallgatókat, a dallamok szárnyán rövid látogatást tehetünk a kontinensünk jó néhány országába. A 11 számos repertoár nyelvi sokszínűségére igazán nem lehet panasz, ugyanis angol, francia, bolgár, orosz és magyar nyelven követik egymást a dalok.

Igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, egy olyan tükör, melybe jól esik belenézni. A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe.

Közreműködnek:

Tompos Kátya –ének

Dely Domonkos – vokál

Galambos Zoltán – billentyűsök

Fehérvári Attila – basszusgitár

Hrutka Róbert – gitár és mandolin

Kalmus Felicián – cselló

Markó Ádám – dob

A lemezen található számok listája:

1. Szerelem?
2. Les Passants
3. Másik felhő
4. Hajnali részegség / Little Wing
5. Вы Сестрицы - Подруженьки
6. Радка Майка Си Думаше
7. Csak a szívem érzi
8. With or Without You
9. Az én kutyám
10. Belleville Rendez-vous
11. Sej elaludtam / Feeling Good