The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Zhongyu: Zhongyu

A kínai elnevezés, Zhongyu (magyarul:”végül”) egy amerikai zenekart takar. Nevükkel azt szeretnék jelezni, hogy az általuk készített produkció mindent egyesít és egyfajta kultúrák felettiséget sugall. Az együttest Jon Davis hozta létre, méghozzá a Moraine formáció három tagjára és egy kiváló jazzdobosra lapozva. A bemutatkozó albumuk - amelynek a saját nevüket adták címként - az amerikai MoonJune Records gondozásában jelent meg. A lemezen 12 szám kapott helyet és valamennyit Davis jegyzi szerzőként. A felvételek döntő többsége az átlagos, 4-5 perces játékidőt képviseli, de akadnak „kilengések” mindkét irányba. Gondolok itt az alig két perces számokra (pl. az „Apple Of Mind’s Eye 2” illetve ennek a számnak a másik változata) és a kifejtősebb játékra lehetőséget biztosító hosszabb tételekre (pl. a „Hydraulic Fracas” /8:03/, és a „Sleepwalking The Dog” /6:41/). Ahogy ezt már a nevével is sugallta a zenekar, a zenéjükben tényleg mindent „összegyúrtak”, épp úgy jelen van a rock, a jazz, az avantgárd, a pszichodelikus rock, mint a kínai dallamvilág. Ez utóbbi kapcsán érdemes megemlíteni, hogy Davis három évet töltött Pekingben, így mélységében is volt alkalma tanulmányozni az ottani zenei világot. A hallgató a lemezzel ismerkedve több zenei „kísérletnek” is fültanúja lehet. Ilyen például az ősi kínai hangszer a guzheng összekapcsolása szintetizátorral, vagy a basszusklarinét wah-wah pedál kombó. Davis úgy teremti meg az egyensúlyt a lemezén belül, hogy a képzeletbeli mérleg mindkét serpenyőjébe mérnöki pontossággal pakolja a komponenseket, így zenéjében jelen van az előre eltervezettség és a rögtönzés, a derű és a káosz, a harmónia és a disszonancia, a bonyolultság és az egyszerűség, az akusztikus és az elektronikus hangzás.

Igazi csemege ez az album azok számára, akik értékelik az újító szándékot és nem riadnak vissza az olykor elvontabb zenei formáktól sem. Egy elképesztően jó zenekari felállást sikerült összehoznia Jon Davis-nek, várjuk a következő Zhongyu albumot remélhetőleg sok vendégzenésszel.

Közreműködnek:

JON DAVIS: Chapman Stick, guzheng, Mellotron, ARP 2600
DENNIS REA: elektronikus gitár, gitár, rezonátor gitár
ALICIA DeJOIE: elektronikus hegedű
JAMES DeJOIE: bariton szaxofon, fuvola, basszus klarinét
RANDY DOAK: dobok, ütősök

Vendég muzsikus:

DANIEL BARRY: trombita (11. számban)

A lemezen található számok listája:

 1. Apple of My Mind's Eye 2
 2. Torture Chamber of Commerce
 3. Iron Rice Bowl Has Rusted
 4. Tunnel at the End of the Light
 5. Apple of My Mind's Eye 1
 6. Hydraulic Fracas
 7. Half-Remembered Drowning Dream
 8. Sleepwalking the Dog
 9. Wanderland Wonderlust
 10. Cat Hair All over It
 11. MBBL
 12. All Food Comes From China

Honlap: www.zhongyuband.net