The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pete Oxley-Nicolas Meier: The Colours of Time

Egy igazán impozáns produkcióval zárja a 2016-os évet a Pete Oxley-Nicolas Meier alkotta gitáros duó, hiszen decemberben kerül a boltokba a The Colours of Time című korongjuk. A kiadvány különlegessége többek között az, hogy két lemezből áll és az elsőn duóban játszanak a muzsikusok, a másodikon pedig kvartetté bővülnek. Raph Mizraki (akusztikus és elektronikus basszusgitár) és Paul Cavaciuti (dobok) személyében két remek zenész érkezik a második korong elkészítéséhez a produkcióba.

A két professzionális gitáros találkozásából ismét egy jó lemez született, talán így lehetne röviden jellemezni a kiadvány első korongját, ami az Oxley-Meier duó harmadik közös munkája. A lemezen 10 szám kapott helyet. A szerzői oldalt tekintve testvériesen megosztozott a két muzsikus a kompozíciókon. A szerzők-előadók képzeletbeli utazásra invitálják a lemezhallgatókat. Eljuthatunk velük a Szaharába („Sahara”) éppúgy, mint ahogy kalandozhatunk a Boszporuszon („Bosphorus”). De nem csak „utazásból” áll a lemez, a repertoárban a „The Key of Klimt”-től, a „Meeting Dewa”-n keresztül az „A Piece of Peace”-ig számos izgalmas témát találhatunk még. A repertoárral ismerkedve az ember nem alaptalanul érzi azt, hogy bizony itt nagyon aktívan jelen van Django Reinhardt és Pat Metheny szelleme. Szó sincs azonban másolásról, egyszerűen csak „jó iskolát” jelentett / jelent a két legenda munkássága a gitáros duó számára. A lemez többszöri meghallgatása után bátran kijelenthető, hogy aki kedveli pl. a Metheny vonalat annak sok öröm szerez majd a The Colours of Time első korongja is.

A „második félidőre”, a két remek muzsikus Raph Mizraki és Paul Cavaciuti érkezik a produkcióba. Így a szegényesnek a legnagyobb rosszindulattal sem nevezhető első felvonást egy még színesebb folytatás követi. A második korongot Meier szerzeményei uralják, a repertoár 8 felvételéből 5-öt ő jegyez szerzőként (3-at pedig Oxley). A témák változatossága a második korongra is megmarad. Elegendő csak pl. a „The Followers”, a „The Purple Panther” és a „Fethiye Crossroads”-ra gondolnunk.

Az, hogy a duó vagy a kvartett lemez sikerült jobban vélhetően még sokáig vita tárgyát fogja képezni a zenebarátok között. A legközelebb talán akkor járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy a két minőségi album kiegészíti egymást, ebből fakadóan egy igazi egységet alkotnak.

A lemezen található számok listája:

CD 1. – Duo

 1. The Key of Klimt
 2. Meeting Dewa
 3. A Piece of Peace
 4. Waltz for Dilek
 5. Princes’ Island
 6. In Restless Respose
 7. Song for Z.T.
 8. Sahara
 9. Bosphorus
 10. First Day of Spring

CD2. - Quartet

 1. The Followers
 2. Looking West
 3. Chasing Kites
 4. Riversides
 5. Tales
 6. The Purple Panther
 7. Breeze
 8. Fethiye Crossroads