The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Backtrack Blues Band:Way Back Home

Két dolgot nagy bizonyossággal állíthatunk a Backtrack Blues Band névre hallgató floridai zenekarról. Egyik az, hogy ők egy egyik legrégebb óta működő blues banda a Tampa Bay régióban, a másik pedig az, hogy nem igazán kényeztetik el a rajongóikat lemezekkel, ugyanis az 1980-ban Sonny Charles és Little Johnny Walter által alapított formáció eddig mindössze öt albumot készített. Viszont az jó hír, hogy a kevés hanghordozót annál több koncerttel „kompenzálják”. Az elmúlt évtizedek során - Stevie Ray Vaughan-től BB King-ig, Buddy Guy-tól John Lee Hooker-ig és Johnny Winter-ig - számos olyan muzsikussal játszottak együtt, akiknek a neve nálunk is ismerősen cseng.

A chicago-i blues iskolát képviselő zenekarban Sonny Charles énekel és szájharmonikázik, Kid Royal gitározik és énekel, Little Johnny Walter gitározik és énekel, Stick Davis basszusgitározik és Joe Bencomo dobol. Az együttes a közelmúltban jelentkezett a már régóta várt új lemezével. A friss kiadványra, ami a Way Back Home címet kapta pontosan négy évet kellett várni a rajongóknak. Ugyanis az előző album, a Captured Alive (cd&dvd) 2012-ben jelent meg. A Harpo Records gondozásában megjelent korongon 10 felvételt találhatunk. A lemezt leginkább a lehengerlő jelzővel lehetne illetni és bátran kijelenthető, hogy ezzel a produkcióval bármely blues klub vagy fesztivál közönségét tűzbe lehetne hozni. A Backtrack Blues Band aktuális korongjával megismerkedőknek nem kell csalatkozniuk, hiszen egy energikus, változatos stílusú szerzeményeket és remek dalszövegeket is tartalmazó hanganyagot vehetnek a kezünkbe, amin mindenki találhat magának kedvére való számot. Elegendő csak az olyan kompozíciókra gondolni, mint pl. a „Goin’ To Eleuthera”, a „Chekin’ On My Baby” és a „Help e Just This Time”.

Amikor egy kiváló produkciót hall az ember, hajlamos telhetetlenné válni. Így jártam én is, mivel az utolsó szám elhangzását követően előtört belőlem a kérdés: miért csak ilyen hosszú a lemez játékideje? Félreértés ne essék, nem egy extra rövid albumról van szó. A játékideje – ami 47 perc – megfelel a hajdani bakelites „sztenderdnek”. Csak ugye a jóból sohasem elég…

A lemezen található számok listája:

  1. Goin’ To Eleuthera
  2. Tell Your Daddy
  3. Shoot My Rooster
  4. Your Funeral, My Trial
  5. Checkin’ On My Baby
  6. Nobody But You
  7. Heavy Built Woman
  8. Baby Please Don’t Go
  9. Rich Man Blues
  10. Help Me Just This Time

Honlap: www.backtrackbluesband.com