The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dwiki Dharmawan: Pasar Klewer

A billentyűs hangszereket játszó Dwiki Dharmawan hatalmas népszerűségnek örvend szülőhazájában, Indonéziában. A muzsikus talán nem is ünnepelhette volna szebben az 50. születésnapját, mint egy remek album elkészítésével. Az új, duplalemezes kiadvány a Pasar Klewer címet kapta. A zenész 2015-ben mutatkozott be először a progresszív zenékben „utazó”, amerikai lemezcégnél a MoonJune Records-nál. A debütáló albuma, ami a So Far, So Close címet kapta, mind a két oldalon kedvező fogadtatásban részesült.

Az új kiadvány „sztoriját” talán úgy lehetne röviden összefoglalni, hogy Dharmawan bekopogtatott a kiadó igazgatójának, Leonardo Pavkovic-nak az ajtaján egy nagyszabású zenei tervvel. Az igazgató vevő volt az izgalmasnak ígérkező projektre és egy különleges sessiont szerevezett a megvalósításra, egy igazi multikulturális zenekarral. A két korongon összességében 11 számot találhatunk, amelyek döntő többségét Dharmawan jegyzi szerzőként, társszerzőként vagy hangszerelőként. Az album rengeteg zenei hatásból táplálkozik, de elsőrendűen az indonéz Dharmawan stílusa érződik. Az albummal ismerkedve gyorsan kiderül, hogy az indonéz muzsikus nagyon kedveli a nagyobb lélegzetű műveket. A repertoárban található kompozíciók jelentős részének a játékideje eléri vagy meghaladja a 8 percet, sőt akadnak olyan hosszú tételek is, mint például a 13 perces „Campuhan”.

A CD-n a Dharmawan-hoz köthető kompozíciók vannak ugyan túlsúlyban, de a más szerzőktől érkező művek is belesimulnak a többség adta hangütésbe. A hangszerelésre, a zenekari összjátékra, a zene minőségére nem lehet panasz. Az indonéz billentyűs magamutogatás nélküli játékával, olykor lágy és visszafogott, olykor erőteljes megszólalásával képes rá, hogy az aktuális lelkiállapotunkból kimozdítson. A csodálatos atmoszférájú, mesterien hangszerelt, gyönyörű dallamokat és virtuóz szólókat tartalmazó felvételek a zenei ínyencségekre vágyók minden igényét képesek kielégíteni.

Dharmawan új lemeze leginkább azoknak szól, akik kedvelik a progresszív zenét és kíváncsiak arra, hogy mi a végeredménye annak, amikor többféle zenei kultúrából érkező muzsikus együtt alkot.

Érdemes egyébként az indonéz muzsikus 2015-ös bemutatkozó korongjába is belehallgatni. Garantáltan az sem fog csalódást okozni a műfaj kedvelőinek.

Közreműködnek:
DWIKI DHARMAWAN - zongora
YARON STAVI - nagybőgő
ASAF SIRKIS – dobok, udu, egyéb ütősök
MARK WINGFIELD - gitár
NICOLAS MEIER - akusztikus gitár
GILAD ATZMON – klarinét és szoprán szaxofon
BORIS SAVOLDELLI - ének
ARIS DARYONO – ének, ütősök, 3 húros hegedű
PENI CANDRA RINI - ének
GAMELAN JESS JEGOG ütős együttes, I NYOMAN WYDOD vezetésével
BALINESE FROGS

A kiadványon található számok listája
CD 1
01. Pasar Klewer (12:14)
02. Spirit Of Peace (8:55)
03. Campuhan (12:58)
04. Forest (8:00)
05. London In June (4:58)

Teljes játékidő – 47:05

 

CD 2
01. Lir Ilir (11:39)
02. Bubuyu Bulan (8:31)
03. Frog Dance (10:54)
04. Life Itself (7:00)
05. Purnama (6:49)
06. Forest (Instrumental) (7:59)

Teljes játékidő – 52:52

Honlap: dwikidharmawan.net