The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hans Lüdemann’s Rooms: Blaue Kreise

Az egyik legnépszerűbb, német jazz zongorista, Hans Lüdemann szinte hazajár hozzánk. Különböző formációk tagjaként számos nagysikerű koncertet adott már a budapesti Opus Jazz Clubban. A helyszínből fakadóan nem meglepő, hogy a muzsikusnak több olyan lemeze is van, ami a Clubot is működtető Budapest Music Center lemezkiadójánál jelent meg, ezek közül a legfrissebb a Blaue Kreise címet kapta.

Lüdemann ezt az albumát az „európai trióként” aposztrofált zenekarával készítette (amelyben, Sébastien Boisseau bőgőzik és Dejan Terzic dobol). A 12 számos repertoár döntő hányadát a német zongorista jegyzi szerzőként, kivételt mindössze a „Humty Dumpty” (Ornette Coleman) és az „One Note Schuffle” (Dejan Terzic) jelent.

Lüdemann kompozíciói (a lemez valamennyi tétele a saját szerzeménye) rendkívül széles zenei spektrumot integrálnak, a rock elemeitől kezdve egészen az általa „virtuális zongorának” elnevezett speciális hangszerkezelésig. Ez utóbbi a korszerű elektronika segítségével a zongorából mindeddig elképzelhetetlen hangközöket, „virtuális akkordokat” csal elő és a „harmóniák” egészen új távlataiba enged bepillantást. A vérbeli zenészegyéniségekből álló trió tagjainak jazzben gyökerező játéka a legváratlanabb pillanatokban képes egészen szokatlan irányt venni. Ez a jó értelemben vett kiszámíthatatlanság az album egyik nagy erénye. Nem hagyja „elülni” a hallgató figyelmét, folyamatosan újabb és újabb sztorikat „vetít” a képzeletbeli képernyőre. Az eredmény izgalmas, lehengerlő, élvezetes és minden ízében kortárs muzsika.

Közreműködnek:

Hans Lüdemann- zongora és virtuális zongora

Sébastien Boisseau-nagybőgő

Dejan Terzic-dobok

A kiadványon található számok listája:

 1. Dark Lights
 2. Blaue Kreise/ Blue Circles
 3. Run
 4. Arabesque
 5. Crum
 6. Humpty Dumpty
 7. Enge Bewegung/Narrow Movement
 8. Spring Rites
 9. One Note Shuffle
 10. Punkte/ Points
 11. Tanz der Mikroben /Dance of The Microbes
 12. Blaue Kreise (Reprise)

Műsoridő: 67’08”
Kiadó: BMC Records