The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Knutdut Men: Dunno

Ágoston Béla nemcsak a hazai jazzélet egyik meghatározó szaxofonosa, hanem a nyelvi játékoknak is nagy mestere, ezért még mielőtt valaki nagy filozófiai tartalmat keresne a 2015-ben alapított zenekarának a neve mögött – Knutdut Men – az először is olvassa el visszafelé a nevet... Természetesen a „Nem Tudtunk" zenekar bemutatkozó albumán is tovább folytatódik a szójáték. Ugyanis az Ágoston Béla (tenor- és szopránszaxofon), Murányi Ákos (altszaxofon), Pengő Csaba (nagybőgő), Hárságyi Péter (dob) felállású együttes korongja a Dunno címet kapta, ami valójában a „don`t know" kissé lezser módon kiejtett alakja. A kvartett a zenéjéhez egy igen széles palettáról merítette az „alapanyagot". A zenei világukban jól megférnek egymás mellett a fülbemászó jazz dallamok és az avantgárd irányzatokból merített effektusok; élvezhető free-jazzt, avantgárdot, néha a kortárs zenéhez közelítő bonyolult jazzt is hallhattunk tőlük. A vegyes repertoárban még némileg a napi politika is megjelenik (pl. a „Tanügy" című szám).

A kvartett egyedülálló módon ötvözi négy nagyszerű és egyenrangú zenész szellemiségét. Közülük kétségkívül kiemelkedik Ágoston kvalitása és teljesítménye, aki fantasztikus energiákat képes felszabadítani a színpadon – most is ezt tette. A csapatban a nagyszerű és hajlékony technikájú dobos, Hárságyi Péter is jól teljesített, de Pengő Csaba bőgőzéséről és Murányi Ákos szaxofon játékáról is csak elismeréssel lehet beszélni.

Amikor egy ilyem magas szintű bemutatkozó albummal találkozik az ember akkor óhatatlanul is megfogalmazódik a kérdés, hogy ezt a produkciót hogyan lehet felülmúlni a folytatásban. Úgy gondolom, hogy – Ágoston kreativitását és kvalitásait ismerve – semmi ok az ilyen irányú aggodalomra. Garantáltan lesz ennél még feljebb is.

Közreműködnek:

Ágoston Béla- tenorszaxofon

Murányi Ákos altszaxofon

Pengő Csaba – nagybőgő

Hárságyi Péter – dobok

A kiadványon található számok listája:

  1. Kukoté
  2. The Depths of the Soul/ Lélekbúvár
  3. Tanga
  4. Dogmatics / Tanügy
  5. Old Yoruba / Yorubácsi
  6. Water Divining A/ Vízkereső A
  7. Water Dividing B / Vízkereső B

Műsoridő: 46’23”

Kiadó: BMC Records