The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Estafest!: Bayachrimae

A szokatlan összetételű holland formáció, az Estafest! komoly hangszeres felkészültsége és különleges hangzása briliáns rövid darabokban mutatkozik meg. A zenekar tagjai már többször koncerteztek Budapesten, de nem csak a mostani felállásban, hanem más együttesekben játszva is.

Az Estafest! legújabb lemezét a fővárosunkban, a BMC koncerttermében rögzítették a tavalyi év szeptemberében. Ez a korong a harmadik kiadvány a hollandok repertoárjában. 2011-ben a Live! című korongjukkal léptek be a lemezes előadók táborába, ezt három évvel később az Eno Supo követte, majd a most megjelent friss korong a Bayachrimae. A lemezen 14 számot találunk és ezek döntő többségét a zenekar két tagja, Oene van Geel és Jeroen van Vliet jegyzi szerzőként. A többi kompozíció a másik két, a formációt alkotó zenész – Anton Goudsmit és Mete Erker – nevéhez fűződik, valamint akadnak olyanok is, amelyeket a csapat közösen írt. A zenekar által képviselt zenei stílust nem könnyű meghatározni. Az, hogy a jazzben gyökeredzik az nem kérdéses, viszont az etno és a kortárs zene fajsúlyos jelenléte megnehezíti a definiálást. A zenekar harmadik albuma ötletes, változatos, színekben gazdag és szerethető. Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy annak, aki szépen kimunkált innovatív zenét szeretne hallgatni, nem okoz csalódást ez a holland-magyar produkció.

A budapesti munka eredménye, bő 50 percnyi, izgalmas, vidám és lélegzetelállító, egyszóval igazi élvonalbeli zene.

Közreműködnek:
Anton Goudsmit – gitár
Oene van Geel- brácsa és cajon
Jeroen van Vliet - zongora
Mete Erker-szaxofon

A kiadványon található számok listája:

 1. After the Cowboy met the Bear
 2. Ornette’s Clockwork
 3. Polderlucht
 4. Bayachrimae (Part 2)
 5. Gimpy
 6. Cookies
 7. Taborn
 8. Impro 1013
 9. Frankie
 10. Floating
 11. Bright Light
 12. Pasteis de Nata (live)
 13. Bayachrimae (Part 1)

Műsoridő: 53’14”
Kiadó: BMC Records