The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dresch Mihály Quartet-Chris Potter: Zea

Kiváló muzsikusunk, Dresch Mihály új lemeze, a Zea eleven cáfolata a régi mondásnak, mely szerint két dudás nem fér meg egy csárdában. Habár itt nem is dudásokról van szó, hanem szaxofonosokról. Méghozzá nem is akármilyenekről, hiszen Dresch társa ezen az albumon az amerikai Chris Potter.

A Müpa Fesztivál Színházban 2012 tavaszán készült az a felvétel, ami most lemezformát öltött. Dresch etno-jazzben fogant szerzeményei adják a repertoár gerincét. Ezekhez társul a címadó „Zea” és a „Free” Potter-től valamint a „Togo” Blackwell-tól.

Dresch zenekarának tagjai nem szorulnak bemutatásra, hiszen Lukács Miklós – cimbalom, Hock Ernő – nagybőgő, és Baló István – dob a hazai jazzélet első vonalát képviselik és a nevük még az országhatárokon túl is sokaknak ismerősen cseng. Az amerikai szaxofonos, Chris Potter 15 saját albummal és hozzávetőlegesen 150 lemezfelvétellel a háta mögött érkezett ebbe a produkcióba.

A muzsikusok a lemezhallgatók nagy örömére nem fukarkodtak a játékidővel, több mint 70 percnyi hallgatnivalót kínálnak nekünk. Azt szokták mondani, hogy jó társaságban szinte repül az idő. A „Zea” című album pedig igazán jó társaságnak számít, így szinte fel sem tűnik és a lemez már a végére is ér. Dresch az új lemezén úgy visz magyar színeket ebbe az amerikai műfajba, hogy szerves egységgé simul össze – a legmagasabb zenészi-alkotóművészi tökéllyel körítve. A „Zea” minden igényesebb lemezgyűjteményben joggal követel magának helyet. Érdemes böngészni a koncert naptárakat és elcsípni Dreschék valamelyik koncertjét. Ugyanis élőben látni őket semmihez nem fogható élményt jelent.

Közreműködnek:

Dresch Mihály – tenor és szoprán szaxofon valamint fuhun

Lukács Miklós – cimbalom

Hock Ernő – nagybőgő

Baló István – dobok

Chris Potter – tenorszaxofon és basszus klarinét

A kiadványon található számok listája:

  1. Togo
  2. Zea
  3. Legényes / Lad’s Dance
  4. Amott legel / Grazing Yonder, Six Bay Horses
  5. Free
  6. Hzafelé / Homeward Bound
  7. Ereszkedő / Falling Gently
  8. Futás Miska / Get Your Sjkates on, Mick!

Műsoridő: 72’44”

Kiadó: BMC Records