The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lukács Miklós-Larry Grenadier-Eric Harland: Cimbalom Unlimited

A cimbalomművészünk, Lukács Miklós neve a nemzetközi zenei színtéren is jól csengő, mondhatni márkanév. Ezért nem véletlen, hogy számos világnagysággal játszhatott már közös zenekarban. Közülük is kiemelkedik a szaxofonos legenda, a nálunk is méltán népszerű Charles Lloyd. Ő nemcsak azért érdekes, mert a Wild Man Dance névre hallgató formációjában Lukács is zenélt, hanem azért is, mert rajta keresztül ismerte meg azt a két amerikai muzsikust, akikkel most lemezt készített.

A közelmúltban megjelent, Cimbalom Unlimited (Határtalan cimbalom) című albumon a bőgős Larry Grenadier-rel és a dobos Eric Harland-dal zenél Lukács. A bő egyórás új produkcióban négy új szerzemény mellett négy régebbi kompozíció szerepel. Az előbbiekhez, a korong zárásaként egy kilencedik tétel is kapcsolódik, ami egy igazán különleges felvétel. Az album felvételét követő koncerten a közönség nem engedte el a triót ráadás nélkül, és mivel nem volt több közös daluk, improvizáltak. Ami olyan jól sikerült, hogy végül helyet szavaztak neki a korongon. A „R.I.EP’ címet viselő számot a tavalyi év nyarán elhunyt kiváló írónk, Esterházy Péter emlékének ajánlotta Lukács.

Ő már több alkalommal kinyilatkoztatta fő motivációját, vagyis azt, hogy minden újabb felvételén szeretné még jobban megmutatni a világnak a cimbalmot, ezt az ízig-vérig magyar hangszert. A most megjelent új album is ékes bizonyítéka annak, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben az instrumentumban.

Közreműködnek:

Lukács Miklós- cimbalom

Larry Grenadier- nagybőgő

Eric Harland – dobok

A kiadványon található számok listája:

  1. Balkan Winds
  2. Lullaby for an Unbord Child
  3. Peacock Dance
  4. Dawn Song
  5. Somewhere…
  6. Act 3
  7. Aura
  8. Sunrise in Chennai

Műsoridő: 61’15”

Kiadó: BMC Records