The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pulcinella: 3/4 d’once

A toulouse-i székhelyű, Pulcinella névre hallgató zenekar új albumát, ami a ¾ d’once címet kapta ez év januárjában vették fel a Budapest Music Center (BMC) koncerttermében. A lemezfelvételt pedig egy nagy sikerű koncerttel koronázták meg a szintén a BMC berkeibe tartozó Opus Jazz Clubban. Az együttes 2008 óta több mint 400 koncertet adott szerte a világon, köztük olyan fesztiválokon, mint a Jazz in Marciac, London Jazz Festival, Jazz sous les Pommiers, vagy a Koktebel Jazz Festival. A magyar közönség 2015 nyarán hallhatta őket először Budapesten.

Az együttes hitelesen izgalmas zenéjében az archetipikus gall különcséget kimagasló technikai képességekkel kombinálja, kibújva bármiféle kategorizálás. A Pulcinella a hangok bájosan mókás palettáját teremti meg. ... Szeszélyes, gótikus cirque noirjuk kavargó hangzásvilága egyaránt merít a jazzből, tangóból és az alternatív rockból.

Az új albumon – bő háromnegyed órányi játékidő mellett - 8 felvétel kapott helyet. A ¾ d’once című lemezük repertoárjával a Pulcinella nyilvánvalóvá teszi, hogy képes hallgatóit akár a boldog önfeledtség, akár a higgadt figyelem állapotába elmozdítani. Egyik sem könnyű dolog, de hogy mindkettőre ilyen szinten képesek, az a zenekar tehetségének kézzelfogható bizonyítéka. A kompozíciókból és hangszerelésekből kibomló különleges és egyedi történeteik révén bepillanthatunk a négyes invenciózus, eredeti zenei világába.

Közreműködnek:
Florian Demonsant – harmonika
Ferdinand Doumerc – szaxofon, fuvola, metallofon
Jean-Marc Serpin – nagybőgő
Pierre Pollet – dob

Kiadó: Budapest Music Center Records