The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Szakcsi Lakatos Béla-Christophe Moniott-Barcza Horváth József-Balázs Elemér: Density of Standards

Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy egy igazi, magyar szupergroup munkájának eredménye a Density of Standards című album. Ugyanis ebben a csapatban – Szakcsi Lakatos Bélától, Barcza Horváth Józsefig és Balázs Elemérig - olyanok játszanak, akik a saját hangszerük vonatkozásában, itthon a legfoglalkoztatottabb és legnépszerűbb művészek közé tartoznak. Hozzájuk csatlakozott a francia altszaxofonos Christophe Moniott, aki már annyi alkalommal szerepelt nálunk, hogy szinte hazajár hozzánk.

Az album felvételei a Budapest Music Center koncerttermében készültek a tavalyi év januárjában. A repertoárban – bő egyórányi játékidő mellett – 9 örökzöld kapott helyet. Egytől egyig olyan felvételekről van szó, amelyek a jazztörténelem képzeletbeli Top100-as listájának minden bizonnyal az első felében kapnának helyet. A kínálatban olyan számok követik egymást, mint pl. a „Summertime” (George Gershwin / DuBose Heyward), az „Indigo Moon” (Duke Ellington-Barney Bigard-Irving Mills) és az „Over the Rainbow” (Harold Arlen / E.Y. Harburg). Szakcsiék bebizonyítják, hogy a kismillió feldolgozás ellenére, még mindig lehet új olvasatát találni ezeknek a népszerű kompozícióknak.

A formáció játéka technikailag hibátlan, magabiztos és teljesen egységes. Zenéjük kivételes  improvizációs  tehetséget  tükröz.  Kiemelkedően  különleges  zenészek, akik ezzel a lemezükkel is igazolják az előzetes várakozásokat. Akik csak most ismerkednek a műfajjal, ezen albumnál nem találhatnának jobb belépőt a jazz világába. Persze az „öreg motorosok” számára is sok újdonságot tartogat a Density of Standards.

Közreműködnek:
Szakcsi Lakatos Béla-zongora
Christophe Moniott-altszaxofon
Barcza Horváth József-nagybőgő
Balázs Elemér-dobok

Kiadó: Budapest Music Center Records