The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Gyémánt Bálint: True Listener

Szerencsére a hazai zenei piac bővelkedik jó gitárosokban. Közéjük tartozik pl. Gyémánt Bálint is, akinek gitárjátékát Harcsa Veronikával közös duójából, a Transform Quintetből, valamint Sárik Péterrel való együttműködéseiből ismerhetik a jazzbarátok. Bálint hosszú évek után végre újra saját triót vezet, melyhez Fonay Tibor (bőgő) és Csízi László (dobok) személyében sikerült a legjobb társakat megtalálnia. A trió bemutatkozó albuma, True Listener címmel került a boltokba.

A lemezen négy szám erejéig egy jazz zongorista világhíresség is hallható. Méghozzá az a Shai Maestro, aki 2006 és 2011 között a nálunk is népszerű nagybőgős, Avishai Cohen zenekarában zongorázott. Az összes jelentős hangversenyteremben és fesztiválon megfordult az Avishai Cohen zenekarral és négy albumukon játszott. Mostani, lemezes jelenléte igazi esszenciát jelent.

A bemutatkozó korongon 55 perc játékidő mellett 9 kompozíciót találhatunk – valamennyit Gyémánt jegyzi szerzőként.

A zenekarvezető gitárjátéka egyértelműen a tudatalattiból táplálkozik. Amit hallhatunk az nem más, mint az intenzív belső világának zenei lenyomata. Olyan muzsikus ő, aki mindig nyitott az új inspirációkra. Az albumra került számok az elmúlt két év során születtek. Gyémánt kifinomult stílusa, magabiztos kompozíciós készsége, s időnként már-már Szabó Gábort idéző melodikussága a két zenésztárs és a vendégmuzsikus elegáns, precíz, a mértéket mindig hajszálpontosan értő-érző játékával együtt alkot különleges zenei élményt.

Közreműködnek:
Gyémánt Bálint – elektronikus és akusztikus gitár
Fonay Tibor – nagybőgő
Csízi László – dob
Shai Maestro -zongora

Kiadó: Budapest Music Center Records