The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Larry Newcomb Quartet & Bucky Pizzarelli: Living Tribute

New Yorkban saját gitáros iskolát működtető amerikai muzsikus, Dr. Larry Newcomb új albummal jelentkezett. A gitáros, a saját kvartettjével készített, Living Tribute címet viselő lemezének elkészítéséhez, vendég közreműködőként egy élő legendát is a felvételek helyére csábított. A vendég nem más, mint a kilencvenes évei legelején járó jazz gitáros, Bucky Pizzarelli. A kiadvány repertoárjában 11 szám kapott helyet.

A lemez címe talán kicsit megtévesztő, mert azt sugallja, hogy egy feldolgozás albumról van szó, pedig ez csak részben igaz. A kínálat egyharmada örökzöldek feldolgozásiból, kétharmada pedig Newcomb saját szerzeményeiből áll. Az már a lemez első meghallgatása után is világosan látszik, hogy egy „nagy zenei spektrumot” átfogó kiadványról van szó, méghozzá azért, mert a többségében jazz orientációjú albumon más műfajok is megjelennek. Gondolok itt többek között a countrys „színezetű” számra, a „Gold Top”-ra vagy a nehezen beazonosítható stílusú, Newcomb által a szellemi, spirituális vezetőjének, Prem Rawat-nak címzett „Peace”-re. Az új lemezről mindent lehet, mondani csak azt nem, hogy egysíkú lenne. Erről a zenekarvezető nem csak a saját játékával gondoskodik, hanem a jó „szereplőválogatással” is. Itt nem csak Pizzarelli meghívásáról van szó (aki a lemez első öt számában, valamint a repertoár záró tételében játszik), hanem az énekes, Leigh Jonaitis két számban történő közreműködéséről is. Mind a ketten sokat tettek hozzá a produkcióhoz. Egy élő legenda játékát hallgatni pedig igazán nagy élmény.

Larry Newcomb új albuma elsősorban azoknak szól, akik kedvelik a gitár központú zenei produkciókat, de aki csak egy kellemes háttérzenére vágyik, az is megtalálja a számítását, ha erre az albumra szavaz.

Közreműködnek:
Larry Newcomb: elektronikus gitár
Bucky Pizzarelli: akusztikus gitár (1-5, 11)
Eric Olsen: zongora
Dmitri Kolesnik: bass
Jimmy Madison: dobok
Leigh Jonaitis: ének (8, 9)

A lemezen található számok listája:

 1. I Remember You
 2. You’d Be So Nice to Come Home To
 3. Morningside Heights
 4. Alone Together
 5. Round Pond Reunion
 6. Gold Top
 7. Band of Brothers
 8. One Heart Ain’t as Great as Two
 9. Love Is Here
 10. Crossing Over
 11. Peace

Kiadó: Essential Messenger Records (USA)