The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Diane Reeves: Light Up The Night (Live in Marciac)

Vannak olyan előadók, akik állócsillagként ragyognak az adott zenei műfaj egén. A jazz-ben ilyen például a sokszoros Grammy-díjas Diane Reeves, akinek a nevét, még a műfajon kívül is sokan ismerik. A jazzdívának nálunk is sok rajongója van, ami egyrészt a remek lemezeinek köszönhető, más részt pedig annak, hogy a szerencsések élőben is láthatták Budapesten fellépni. Reeves egyébként az idei év tavaszán, 7 év után újra a fővárosunkban koncertezik, méghozzá a tavalyi év végén megjelent Light Up The Night (Live in Marciac) című anyagát hozza el a magyar közönségnek. Az album anyagát 2016-ban Európa legnagyobb presztízsű jazzfesztiválján, a franciaországi Marciac-ban rögzítették. Minden élő lemeznek – így ennek is – megvan az a sajátos varázsa, mert magában hordozza a megismételhetetlen pillanatok csodáját. Amíg a stúdióban, akár egy tucatszor is újravehetnek egy felvételt, amíg meg nem születik az általuk tökéletesnek vélt, addig a koncerten csak keretek vannak. Azt pedig, hogy az adott kereteken belül mi születik az adott pillanat dönti el. Semmi meglepő nincs Diane Reeves új lemezében. Ugyanolyan magasan van most is a képzeletbeli léc, mint a díva bármelyik korábbi albumánál. Akár azt is gondolhatnánk, hogy ilyen hanggal, ilyen profi zenészgárdával és ilyen remek dalokkal nem nehéz jó lemezt csinálni. Ez pedig nem így van. Ahhoz, hogy ez a hanghordozó így sikerült nagyon sok ember, áldozatos munkájára volt szükség. A végeredmény pedig egy igazán szerethető album. Az pedig, hogy ezzel a kiadvánnyal az énekesnőnek sikerül-e „behúznia” a soron következő Grammy díját, az a jövő zenéje. De, sanszos…

Az énekesnő rajongóinak kötelező tételnek számít ez az album is, mások számára csak jó szívvel ajánlott. Akinek van rá lehetősége, az mindenképpen nézze meg tavasszal a díva budapesti fellépését.

Közreműködnek:
Dianne Reeves-ének
Peter Martin-zongora
Romero Lubambo-gitár
Reginald Veal-bőgő
Terreon Gully-dob

A lemezen található számok listája:

  1. Dreams
  2. Minuano (Six Eight)
  3. Nine
  4. Infant Eyes
  5. All Blues
  6. Heavens
  7. Cold
  8. Beautiful