The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Szendőfi Péter: Meet's Bartók & Ligeti

A hazai zenei világ egyik meghatározó dobosa Szendőfi Péter, de őt akár az egyik legnagyobb kísérletező kedvvel rendelkező művésznek is „minősíthetjük”. Szendőfi eddigi, bő három évtizedes zenei pályafutását is végigkísérték a különleges projektek, ezek közül a legfrissebb, a közelmúltban a Tom Tom Records gondozásában megjelent Meet’s Bartók & Ligeti. A muzsikus így nyilatkozott a friss lemezéről: „Bízom benne, hogy egy olyan albumot sikerült alkotnom, amely egy hidat teremthet a komolyzene és a 21. századi jazz / improvizációs zene között úgy, hogy nem vesz el alapvető elemeket sem a komolyzene,  sem a jazz eszköztárából, hanem ez esetben inkább kiegészítik egymást.”
A lemez alapötletét egy amerikai felkérés adta. A muzsikus néhány évvel ezelőtt a Chelsea Music Fesztivál felkérésére „ültette át” jazzes környezetben Ligeti két csembaló művét. Ez a munka akkora motivációt jelentett számára, hogy utána tovább vitte a projektet, de már lemezben gondolkodva. A most megjelent album repertoárjában Ligeti mellett Bartók jól ismert kompozíciói és témái is helyet kaptak.
Kétségtelen tény, hogy a lemezzel ismerkedni kezdő ember egy nagyon egyedi zenei világba nyer bebocsátást. Sokszereplős, nagy lélegzetű produkció ez. A hangzó anyag messze túlnő az „elsőre mindenki megérti” kategória keretein. Az újraértelmezett művek megkövetelik a nagyobb odafigyelést. Csak a nagy nyitottsággal feléjük forduló hallgatónak mutatják meg az igazi arcukat.

Közreműködnek:
Szendőfi Péter - dobok
Chris Hunter – szaxofon
Szentpáli Roland – tuba
Révész Richárd – billentyűs hangszerek
Romhányi Áron – billentyűs hangszerek
Tálas Áron – billentyűs hangszerek
Birta Miki – gitár
Kormos János – gitár
Szuna Péter – basszusgitár
Kézdy Luca – hegedű
Zahár Fanni – fuvola
Orsovai Reni– ének

A lemezen található számok listája:

  1. Music For Strings, percussion and celeste
  2. An Evening is Transylvania
  3. The Wood Prince – Variations
  4. Hungarian Rock
  5. Romanian Christmast Carols
  6. Musica ricerata
  7. Kicsiny a hordócska/Dudanóta

Honlap: www.tomtom.hu