The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Anton Niculescu-Andrei Licaret – koncert

Helyszín: Budapesti Román Kulturális Intézet
időpont: 2016. május 30.
Bizony megeshet azokkal, akik csak a „nagy koncerthelyekre” koncentrálnak, hogy lemaradnak néhány igen tartalmas koncertről, hiszen, gyakran előfordul, hogy a nemzetközi porondon is meghatározó muzsikusok egy-egy családias hangulatú koncertre is ellátogatnak hozzánk. Ráadásul, egy ilyenen részt venni korántsem csak a felső tízezer kiváltsága. Május utolsó hétfőjén a Budapesti Román Kulturális Intézet székházában nyolcadik alkalommal került megrendezésre a „Zenei gyöngyszemek” sikersorozat, amelynek vendég-fellépői Anton Niculescu csellóművész és Andrei Licareţ zongoraművész voltak. Anton Niculescu neve jól cseng a kontinensünkön a klasszikus zenét kedvelők körében, ami nem véletlen, hiszen a csellóművész hosszú időn keresztül töltötte be a milánói Scala és a firenzei Teatro Comunale vezető csellistája pozíciót. A zenekari tevékenységen túl számos egyéni projekt keretében is népszerűsítette a klasszikus zenét. A román csellóművész a hangszerét tekintve egy igazi kuriózummal érkezett a fővárosunkba, egy 1709-ben készült „Pietro Guarnerius”-on játszott. Fiatal koncert partnerét, Andrei Licaret-et napjaink egyik legfigyelemreméltóbb zongoraművészének tartják. Az elmúlt évek során számos, rangos zenei díjat elnyert muzsikust - 2013 óta – már Carnegie Hall közönsége is jól ismeri.

Az est során Franz Schubert, Claude Debussy és Constantin Dimitrescu művei hangzottak el mesteri tolmácsolásban. A koncert első harmadában három Debussy mű csendült fel, a folytatásban pedig Schubert művei következtek, köztük olyan különlegességek, mint az Impromtu Op. 90 N. 3 Rostropovich féle átirata. Az estet a késő romantika meghatározó román zeneszerzője (és csellóművésze), Constantin Dimitrescu által írt két kompozícióval, a „Serenada Romana” és a „Dans taranesc” című művekkel zárták.

A két nagyszerű muzsikus a „feszültséggel” és élménnyel teli közös játékával a külföldi nagyvárosok után a budapesti közönséget is elkápráztatta.