The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Jasmine Chen koncert

Helyszín: Opus Jazz Club – Budapest
A budapesti Opus Jazz Club szervezőink ismét sikerült egy különleges produkciót előhúzniuk a képzeletbeli bűvészkalapból, a színpadon, egy - remek magyar muzsikusok által támogatott - sanghaji jazzénekesnőt láthatott és hallhatott a közönség. Nem megszokott esemény, hogy kínai énekesnő lép fel hazánkban, ezért is előzte meg nagy várakozás Jasmine Chen budapesti koncertjét. Az életrajzi tanúságok szerint az énekesnő a jazz műfajba akkor szeretett bele, amikor Angliában a tekintélyes Leeds College of Music-ban folytatta tanulmányait. 2005-ben tért vissza hazájába, hogy új szenvedélyét követve Kína gazdag zenei örökségét a jazz világába ültesse át. Azóta a kínai jazz egyik vezető figurája, aki a nyugati jazz dallamokat saját kínai dalszövegeivel kombinálja. Az énekesnőt ezen az estén a hazai jazzélet meghatározó szereplői kísérték: ifj. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Lakatos Pecek Krisztián (nagybőgő), Balázs Elemér (dobok).

Az est műsorában jól ismert jazz sztenderdek követték egymást – az énekesnőt tekintve – meglehetősen egyedi tolmácsolásban. Az örökzöldeken kívül Jasmine Chen hozott magával olyan dalokat is, amelyek szülőhazájában nagy népszerűségnek örvendő melódiáknak számítanak. Nagy a valószínűsége annak, hogy ezeket a „kínai sztenderdeket” magyar színpadon még soha nem hallhattuk, ezért a mostani produkció igazi esszenciának számít. A koncerthez kapcsolódó technikai érdekesség a műsor „nemzetközi megosztása” volt. A hallgatóság soraiban ülő kínai hölgy a mobiltelefonját használva egy kínai közösségi oldalon keresztül „közvetítette” a koncertet Kínába, ahonnan folyamatosan kapta a „like”-okat, a ki tudja hány ezres hallgatóságtól.

Jó volt látni, hogy Jasmine Chen milyen felszabadultan és boldogan énekelt, örült nekünk, hogy együtt örültünk vele. Természetesen az énekesnőt kísérő zenészeket is dicséret illeti, hiszen az összbenyomás tekintetében úgy tűnt, mintha egy olyan együttest látna az ember amelyik, már nagyon hosszú ideje együtt turnézik Chen-nel.

A közönség soraiban ülők arcát és reakcióit szemlélve, a kínai énekesnő koncertjére nem csak lélekben talált rá az Opus hallgatósága, hanem annak élményét szívében kedves emlékként vitte magával haza.